Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-vargányás árparizottó

Kapros-vargányás árparizottó
Kapros-vargányás árparizottó
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Árpából készült rizottót (orzotto) Olaszországban ettem először, és nagyon ízlett. Nem volt idegen íz, hiszen káposztás ételekbe már régóta használtam a gerslit.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vargánya helyett más erdei gombával, de akár barna csiperkével is készíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát meleg vízzel leöntjük, hagyjuk állni 15 percet, majd hideg vízben átmossuk.
  2. A hagymát felkarikázzuk, és olajon kissé átsütjük. Hozzáadjuk a kaprot, apróra vágott fokhagymát és a gombát. A bort aláöntve pár percig sütjük, majd beletesszük a jól megmosott, lecsepegtetett árpagyöngyöt. (Előzőleg beáztathatjuk pár órára).
  3. Sózzuk, borsozzuk, és vizet öntünk rá (kb. 3-4 dl). Lefedjük, és pároljuk. Főzés közben az árpa a vizet magába szívja, ezért szükség szerint pótoljuk, amíg készre nem fő. Az árpa nem lesz olyan puha, mint a rizs, hanem kellemesen ropogós marad.
  4. Mielőtt elzárnánk alatta a lángot, szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, és keverjük bele a tejszínt.
  5. Tálaláskor szórjunk rá sajtforgácsot vagy reszelt sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 688
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

kapros-vargányás orzotto, gombás rizottó fehérborban párolva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

461
gersli 30 dkg
újhagyma 2 db
fokhagyma 3 gerezd
szárított gomba 5 dkg
kapor 1 ek
fehérbor 0.5 dl
habtejszín 20 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 4 dl
sajt 10 dkg