Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Portobellós spenót

Portobellós spenót
Portobellós spenót
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A portobello gombát, de a csiperkét vagy laskát is használhatjuk húspótlóként! Nagyon praktikus ilyen szempontból ez a recept, akár böjti időszakban is kiváló!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot sós, lobogó vízben megfőzzük, és leszűrjük.
  2. A portobello gombát 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kis olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, lecsepegtetjük, mert kis levet ereszt.
  3. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felhevítjük, mikor habzani kezd, rászórjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, hagyjuk kihűlni és belekeverjük a tojássárgáját, majd félrehúzzuk és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt sajttal.
  4. Közepes méretű, hőálló tálba fektetjük a gombákat, ráhelyezzük a spenótot, és ráöntjük a besamel mártást.
  5. A tetejére sajtot reszelünk, arra tesszük a felszeletelt paradicsomokat, és 180-200 fokon 45-50 percig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 582
elküldve: 3
receptkönyvben: 157
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott gomba spenóttal, rakott portobelló, vegetáriánus rakottas

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

900
portobello gomba 5 db
spenót 500 g
paradicsom 2 közepes db
sajt 200 g
vaj 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
tej 5 dl
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint