r
Nosalty Logó

Portobellós spenót

Gombagasztro
Portobellós spenót
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

900
Kalória
24.6g
Fehérje
29.3g
Szénhidrát
77g
Zsír
260.5g
Víz
207.6g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    260.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    443 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    5339 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    11152 micro
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    307.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6237.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2339 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1041.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3034 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    1774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    963 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1244 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    21355 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    44610 micro
Összesen 3603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    975 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A spenótot sós, lobogó vízben megfőzzük, és leszűrjük.
  2. A portobello gombát 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kis olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, lecsepegtetjük, mert kis levet ereszt.
  3. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felhevítjük, mikor habzani kezd, rászórjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, hagyjuk kihűlni és belekeverjük a tojássárgáját, majd félrehúzzuk és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt sajttal.
  4. Közepes méretű, hőálló tálba fektetjük a gombákat, ráhelyezzük a spenótot, és ráöntjük a besamel mártást.
  5. A tetejére sajtot reszelünk, arra tesszük a felszeletelt paradicsomokat, és 180-200 fokon 45-50 percig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p

A portobello gombát, de a csiperkét vagy laskát is használhatjuk húspótlóként! Nagyon praktikus ilyen szempontból ez a recept, akár böjti időszakban is kiváló!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...