Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségleves májkrémgaluskával

Zöldségleves májkrémgaluskával
Zöldségleves májkrémgaluskával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és nagyon finom egyben....a májat csak én szeretem a családban, de ebben a formában mindenki imádja....az igazat megvallva, így én is jobban szeretem a májgaluskát....arról nem is beszélve, így sokkal gyorsabb, könnyebb az elkészítése....ráadásul isteni így is....a galuskák szabályosságára sohasem törekszem, nekem így tetszik :)…..

hozzávalók / 4 adag

A galuskához:

A leveshez:

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

A galuska:

  1. Először a galuskát állítjuk össze. Előkészítjük a hozzávalóit. Egy kis tálba ütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, villával kissé felverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekavarjuk, nyomkodjuk a villával, félretesszük, állni hagyjuk 60 percig - felhasználásig lefedve hűtőbe tesszük. Ha tovább áll, az sem baj.

A leves:

  1. A levesbe való zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk - a paradicsomot és a paprikát félbevágjuk, a fokhagymát egészben hagyjuk. Egy 3 literes lábasban a vajat és az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a feldarabolt zöldségeket, 1 kávéskanál sóval megszórjuk. (Paprikát, paradicsomot, fokhagymát nem tesszük még bele!)
  2. Néhány percig - körülbelül 10 percig - pároljuk kavargatás közben. Ezután felöntjük a 2 liter hideg vízzel (szükség szerint), belerakjuk a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint, felforraljuk. Amikor felforrt, az aprított zöldeket is hozzáöntjük, összekavarjuk.
  3. Lefedve, lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul. Ekkor kiszedjük a hagymát, paradicsomot, paprikát egy bögrébe, jól kinyomkodjuk belőlük a levüket, melyet visszaöntünk a levesbe. Végül kis kávéskanállal a gyöngyöző levesbe beleszaggatjuk a hűtőből kivett galuskamasszát (ekkor már nem szabad összekavarni) úgy, hogy mindig belemártjuk a forró levesbe a kanalat, így könnyen lemegy a galuska a kanálról.
  4. Óvatosan megkavarjuk, lefedjük, s még 15-20 percig lassú tűzön főzzük. (Megkóstoljuk, ha szükségét érezzük, fűszerezzük még.) A hőt elzárjuk, s hagyjuk pihenni a levest - legalább fél órát. Ezután tálaljuk.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti, nagyon fincsi!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 6 920
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

májgombócleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2019-08-18 16:29

Kedves Nosalty!

Megkérlek benneteket, hogy tiltsátok le ezt az alakot, s minden írását töröljétek, ami velem kapcsolatos - a hozzászólás tiltását simán meg lehet oldani!!! Zaklat egy ideje!!!

Előre is köszönöm: Judyth

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2019-08-18 12:32

Kedves Nosalty!

Kijavítanátok: "beküldve: 2019.08.13." ezt, erre "beküldve: 2019.08.18.", mivel ma aktiváltátok, s nem mindegy, ezt tudjuk....ez is, csak az én receptemmel történhet meg!

Remélve búcsúzom!

vojsz
vojsz Sun, 2019-08-18 14:59

Ezt a lelki megrázkódtatást csak pszichológus segítségével lehet kiheverni! Hajrá!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2019-08-18 16:19

"vojsz"!
Szakadj már le rólam, senki nem hívott!!! Talán te vagy pszichopata!!!! Szórakozz mással, mert a végén rosszul jársz!!!!

343
tojás 2 db
májkrém 6 dkg
zsemlemorzsa 2.5 ek
petrezselyem 2 ek
0.5 kávéskanál
bors 3 csipet
vaj 5 dkg
olívaolaj 2 ek
1 kávéskanál
vöröshagyma 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zeller 1 közepes db
karalábé 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
ételízesítő 1 ek
kurkuma 0.5 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 ek
petrezselyem 2 ek
víz 2 l