r
Nosalty Logó

Zöldségleves májgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Zöldségleves májgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

májgaluska

Összesen 344 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

májgaluska

Összesen 1372 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

májgaluska

Összesen 39 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2571 micro
  • α-karotin
    1276 micro
  • β-karotin
    3742 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    674 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 344 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3404.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3096.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11745 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    867 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2097 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10283 micro
  • α-karotin
    5102 micro
  • β-karotin
    14970 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    2694 micro
  • Lut-zea
    3527 micro
Összesen 1372 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 39 Kcal

Hozzávalók

leves

májgaluska

Elkészítés

leves

  1. A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket, fedő alatt pároljuk.
  2. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a felezett paprikát és paradicsomot, zellerlevelet és a felaprított petrezselyem felét, majd felforraljuk, és rövid ideig főzzük.

májgaluska

  1. A májat elkaparjuk, a hagymát lereszeljük vagy apróra vágjuk, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük, és ha a levesben minden megfőtt, beleszaggatjuk, és megfőzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 53713
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldségleves májgaluskával
Ligeti Károly 129 recept

A puha de mégsem széteső májgaluska titka a benne lévő vaj, liszt és zsemlemorzsa megfelelő arányában rejlik.

Hozzávalók

leves

májgaluska

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek