r
Nosalty Logó

Zöldséges tepsis burgonya sült "töltivel"

asusuy
Zöldséges tepsis burgonya sült "töltivel"
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Burgonyás alap

"Tölti"

474
Kalória
16.2g
Fehérje
85.6g
Szénhidrát
8.8g
Zsír
466.2g
Víz
90g
Koleszterin
13.7g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Burgonyás alap

"Tölti"

Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Burgonyás alap

"Tölti"

Összesen 1885 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Burgonyás alap

"Tölti"

Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2229.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2481 micro
  • β-karotin
    7068 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2393 micro
Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8917.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    5989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    342.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1864.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2943 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1419 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9923 micro
  • β-karotin
    28273 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    9570 micro
Összesen 1885 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

Burgonyás alap

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tepsibe csurgatjuk az olajat, és rádobjuk a felszeletelt burgonyákat. Ugyanezt tesszük a sárgarépákkal és a hagymákkal is.
  2. Megszórjuk mindezeket sóval, borssal, metélőhagymával, és ízlés szerint rozmaringgal és/vagy kakukkfűvel. Szerintem két-három zöldfűszert szépen elbír egy ilyen étel, érdemes bátran használni őket. Az egészet egy lapos fakanállal jól összeforgatjuk, hogy a fűszerek egyenletesen beborítsanak minden alkotórészt, és a zöldségek is mind elvegyüljenek.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva sütjük első körben kb. fél óráig. (A burgonya ereszt majd magából egy kis nedvességet, ami segít a fólia alatt megpuhulni. Ha régebbi burgonyát használunk, egy egészen pici vizet akár löttyinthetünk alá.)

"Tölti"

  1. A zsemléket négy-öt darabra szaggatjuk, és beáztatjuk a vízbe. Pár perc elegendő, hogy valamennyire összeessenek, ekkor kifacsarjuk őket.
  2. A fokhagymát egészen picire aprítjuk, és hozzárakjuk a zsemlékhez. Ráütjük a tojásokat, és beleborítjuk a borsót. Sózzuk, és megszórjuk fűszerpaprikával, valamint -lehetőleg friss- petrezselyemmel. Alaposan összekeverjük, egy laza, illatos masszát kapunk.
  3. A sütőből kiemeljük a már megpuhult, lassan sülni kezdő burgonyás-répás elegyet, és kicsit átforgatjuk. A tölteléket pedig ráborítjuk, egyenletesen elsimítjuk, és immár fólia nélkül mindezt visszatoljuk a sütőbe.
  4. Kb. 15-20 perc múlva a töltelék és alatta a zöldségek is jól megpirulnak, és már kész is vagyunk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tepsiben készült ételek rajongójaként gyakran készítem ezt az ételt, igazán egyszerű, laktató, és a sült töltelék teszi különlegessé. Gyerekkoromban ezt "tölti" néven szerettem meg, anyu gyakran készítette májjal is.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...