Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges tepsis burgonya sült "töltivel"

Zöldséges tepsis burgonya sült "töltivel"
Zöldséges tepsis burgonya sült "töltivel"
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tepsiben készült ételek rajongójaként gyakran készítem ezt az ételt, igazán egyszerű, laktató, és a sült töltelék teszi különlegessé. Gyerekkoromban ezt "tölti" néven szerettem meg, anyu gyakran készítette májjal is.

hozzávalók / 4 adag

Burgonyás alap

"Tölti"

ajánlat

Savanyú uborka nélkül ez az étel félkarú óriás csupán...

Szólj hozzá!

elkészítés

Burgonyás alap

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tepsibe csurgatjuk az olajat, és rádobjuk a felszeletelt burgonyákat. Ugyanezt tesszük a sárgarépákkal és a hagymákkal is.
  2. Megszórjuk mindezeket sóval, borssal, metélőhagymával, és ízlés szerint rozmaringgal és/vagy kakukkfűvel. Szerintem két-három zöldfűszert szépen elbír egy ilyen étel, érdemes bátran használni őket. Az egészet egy lapos fakanállal jól összeforgatjuk, hogy a fűszerek egyenletesen beborítsanak minden alkotórészt, és a zöldségek is mind elvegyüljenek.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva sütjük első körben kb. fél óráig. (A burgonya ereszt majd magából egy kis nedvességet, ami segít a fólia alatt megpuhulni. Ha régebbi burgonyát használunk, egy egészen pici vizet akár löttyinthetünk alá.)

"Tölti"

  1. A zsemléket négy-öt darabra szaggatjuk, és beáztatjuk a vízbe. Pár perc elegendő, hogy valamennyire összeessenek, ekkor kifacsarjuk őket.
  2. A fokhagymát egészen picire aprítjuk, és hozzárakjuk a zsemlékhez. Ráütjük a tojásokat, és beleborítjuk a borsót. Sózzuk, és megszórjuk fűszerpaprikával, valamint -lehetőleg friss- petrezselyemmel. Alaposan összekeverjük, egy laza, illatos masszát kapunk.
  3. A sütőből kiemeljük a már megpuhult, lassan sülni kezdő burgonyás-répás elegyet, és kicsit átforgatjuk. A tölteléket pedig ráborítjuk, egyenletesen elsimítjuk, és immár fólia nélkül mindezt visszatoljuk a sütőbe.
  4. Kb. 15-20 perc múlva a töltelék és alatta a zöldségek is jól megpirulnak, és már kész is vagyunk!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 243
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

asusuy

Mióta szakács: 2015.07.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis zöldséges krumpli, zöldséges burgonyás egytálétel, tepsis burgonya zöldségesen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ozderzso
ozderzso Thu, 2018-02-15 16:55

Köszönöm a receptet. Nagyon finom lett. Én tettem bele édesburgonyát is. A 22 hós lányom imádta.

473
burgonya 1.5 kg
sárgarépa 4 közepes db
újhagyma 5 közepes db
napraforgó olaj 1.5 ek
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
metélőhagyma 3 ek
rozmaring 2 szál
kakukkfű 2 kk
zsemle 3 db
tojás 2 db
zöldborsó 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
víz 2 dl
fűszerpaprika 2 teáskanál
1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor