Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás rakott kelkáposzta főtt tojással

Burgonyás rakott kelkáposzta főtt tojással
Burgonyás rakott kelkáposzta főtt tojással
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a rakott kelkáposztát, de nem volt itthon rizs. Attól még lehet, mondták a családban, így burgonyával a rizst helyettesítettem. Így készült el. Ez a mennyiség két tepsibe való, úgy mérjétek, vegyétek elkészítéskor. Nagyon nagy sikere volt, elfogyott.:-)))
Lehet, ha máskor se lesz itthon  rizs, megoldom így. Finom volt. Egy változaton gondolkodom, amit még anyumtól tanultam, és nagy valószínűséggel, a következők között az is fel lesz rakva, elkészítem, már csak a nosztalgia kedvéért is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy finom pohár bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben, a héjában megfőzzük, kikapcsoljuk, hagyjuk langyosra hűlni (25-30 percig főzzük).
  2. Közben feltesszük a tojásokat is sós vízben főzni, ebben a vízben hűtjük ki,majd pucoljuk, felkarikázzuk.
  3. A finomra vágott kelkáposztát egy külön fazékban, őrölt köménnyel és vegetával megfőzzük, majd leszűrjük, ha kész.
  4. A virsliket felkarikázzuk.
  5. Két tepsit veszünk, és az aljukat kevés margarinnal kikenjük.
  6. Mindegyikbe egy sor pucolt, felkarikázott burgonya kerül, sózzuk.
  7. Rá egy sor virsli karika, rá egy sor tojásszelet, kicsit sózva, (nyugodtan cserélhető a sorrendje).
  8. Rá egy sor kelkáposzta, leszűrve.
  9. Rá az utolsó sor burgonya, sózva, teteje leöntve tejföllel, a reszelt sajttal megszórva.
  10. Előmelegített sütőbe téve, kb. 35 perc alatt készre, azaz összesütjük, aranybarna legyen a teteje.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 457
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott keles-burgonya, krumplis-keles egytál

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-02 13:13

Kedves Bató Edit! Igazán nagyon szívesen.Örülök, hogy sikerült elkészíteni, és elnyerte az étkező család tetszését.:-))))) Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-02-02 10:33

Kedves Éva!
Nagyon jól sikerült, mindenkinek ízlett. Köszönöm, Edit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-01 13:33

Kedves Boribon! Hidd el, megéri elkészíteni, és a virslit már akkor olyan nagyon észre sem veszed.:-)))Szép napot! Jó főzést!:-)))Éva-Anyóca

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2011-02-01 08:05

Kedves Eva, ez a remek az osszetevok alapjan nagyon finom lehet! Van virslim a fagyasztoban, mert magaban nagyon nem izlett ez a fajta. Igy, kelkaposzta es tojas kozott elrejtve meg estleg sikerul belole valami ehetot keszitenem..

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-31 14:53

Kedves Bató Edit!

Hát igen, a sajt az nélkülözhetetlen:-))) Nagyon-nagyon:-))))
Sajna, már elfogyott, szívesen küldenék pedig.:-))) Akár egy kisebb adagban elkészítve, hétköznapi ebédnek tökéletes. Megírod, hogy hogyan sikerült? Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-31 14:50

Szia Gabi! Szívesen küldenék, de sajna már elfogyott. Hidd el, gyors és egyszerű, mégis laktató és finom. Próbáld meg:-)))) Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-01-31 13:29

Szia Éva-Anyóca!
Ez nagyon jól hangzik! Étvágygerjesztő, ahogy a sajt ráolvadt a kelkáposztára. Szívesen megenném így ebédidő tájékán :)) Megint kreatív voltál. Köszi a receptet. Szép napot, Edit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-31 10:25

Kedves Amurath! Nagyon örülök, hogy tetszik, és tényleg finom, nem túl bonyolult, és még laktató is,...:-))))Remélem, ha elkészíted, Nektek is ízleni fog.:-))Szép napot!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-31 10:13

Éva-Anyóca, ez istenien néz ki és nagyon jól hangzik! Káposzta, krumpli, virsli, sajt, ez csak jó lehet! Mentve! Zsuzsa

1348
burgonya 2.5 kg
főtt tojás 12 db
füstölt virsli 1 kg
kelkáposzta 90 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
margarin 2 ek
tejföl 750 g
trappista sajt 30 dkg