r
Nosalty Logó

Tojásos-paradicsomos burgonya spagettivel

Éva-Anyóca
Tojásos-paradicsomos burgonya spagettivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A burgonyához

A körethez

A tálaláshoz

2204
Kalória
120.6g
Fehérje
373.4g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
1424.1g
Víz
435.9g
Koleszterin
62.4g
Élelmi rost
27.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A burgonyához

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A burgonyához

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 8814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A burgonyához

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4252.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    994 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    1851 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    373.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    1424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1744 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1437 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    15013 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 2204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    482.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17010.5 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    753 mg
  • Kálcium
    3976 mg
  • Vas
    159 mg
  • Magnézium
    2915 mg
  • Foszfor
    7402 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1493.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    250 mg

Víz

  • Összesen
    5696.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1505 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    532 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6976 micro
  • Kolin:
    2404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1010 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    5749 micro
  • β-crypt
    410 micro
  • Likopin
    60051 micro
  • Lut-zea
    4899 micro
Összesen 8814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    735 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

A burgonyához

  1. A burgonyát megmossuk, héjastól sós vízben megfőzzük (2 kk só), a főzővízében hűtjük ki, majd kiszedjük és ha éppen langyos, akkor pucoljuk és felkockázzuk (kb. 40 perc alatt fő meg, burgonyától is függ, ha villával bele tudunk szúrni és puha, készen van).
  2. Az olajon a kétféle hagymát a sóval fedő alatt puhára pároljuk, majd a tűzről levesszük, beletesszük a pirospaprikát, a hámozott paradicsomot, a sót és borsot, fűszereket, a babokat, és szükség szerint paradicsomlevet (lehet több is, kell a szaftosság), összeforraljuk kb.16-18 perc alatt.
  3. Ezután kerül bele a kis kockákra vágott burgonya, óvatosan összekeverjük, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, ízesítjük. Beleteszünk kevés cukrot, pár perc alatt (kb. 5) összefőzzük. Ha megkóstoltuk és ízre finom, akkor a felvert tojásokkal összeforraljuk, szintén kb. 4-5 perc alatt,
  4. Sós, kicsit olajos, lobogó vízben kifőzzük a tésztát előírás szerint, lecsepegtetjük.
  5. Tálalásnál reszelt sajttal, petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Egy gyors, finom, laktató és nem túl bonyolult, legfőképpen nem túl drága ebédet szerettem volna készíteni, a zöldségleves után. Az alapanyagok nagy része egy nagyvásárlás során kerül be a spájz tartalmai közé (mint itt is), hogy bármikor hozzá lehessen nyúlni, ha nincs ötlet, vagy más megoldás... sietni kell. Ennyi a történet. :-)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek