Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarajos burgonya

Tarajos burgonya
Tarajos burgonya
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű vacsorának való, egy salátával bármikor könnyen elkészíthető, laktató étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és belenyomjuk a tejszínbe. A füstölt sajtot is hozzáreszeljük.
  2. Bevagdossuk a burgonyákat, hogy "tarajos" legyen a teteje, minél mélyebben vágjuk, annál könnyebb lesz szétnyitogatni. De vigyázzunk, hogy ne vágjuk át! Felvágjuk vékony kockákra a vajat és a parmezánt, hogy összesen annyi darab legyen, ahány rés van a burgonyában, majd a könnyebb kezelhetőség érdekében a mélyhűtőbe tesszük.
  3. A résekbe felváltva vajat és a parmezánt teszünk. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, majd a sajtos, fokhagymás tejszínnel.
  4. Az előmelegített sütőben kb 45 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 868
elküldve: 6
receptkönyvben: 407
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarajos krumpli, parmezános vajas burgonya

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2016-02-24 15:48

Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz a krumplit tölteni, igaz én picit előfőztem. Különben nyami-nyami, nálunk ez azt jelenti, hogy remek! :)

köleskása
köleskása Sat, 2014-11-15 12:07

Jé, ez majdnem pont ugyanaz, mint amit tegnap svéd burgonya vagy Hasselback burgonya néven találtam itt a nosalty-n. Gondolom, ez az amerikai változata. De azt hiszem, ez minden változatban csak nagyon finom lehet. És legalább tudom a magyar nevét is, nagyon ötletes benne a "tarajos" szó.

terranova56
terranova56 Sat, 2015-02-28 21:12

Valóban jó ötlet, de amiért írok, az "Ágicámdrágám" nagyon tetszik, és ne haragudj
üdv: Ticcsi

452
burgonya 4 közepes db
vaj 4 ek
parmezán sajt 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
füstölt sajt 10 dkg
főzőtejszín 125 ml
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint