r
Nosalty Logó

Zöldséges stir fry

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Réthly Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A Stir fry-hoz

A szószhoz

Összesen 969 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A Stir fry-hoz

A szószhoz

Összesen 3872 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A Stir fry-hoz

A szószhoz

Összesen 206 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5816.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    5274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    332 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 969 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23265 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    21096 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    741.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1329 micro
  • β-karotin
    3730 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2372 micro
Összesen 3872 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 206 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A Stir fry-hoz

A szószhoz

Elkészítés

A Stir fry-hoz

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk. A hagymákat vékony szeletekre vágjuk, a gyömbért megpucoljuk és felaprítjuk, a répát julienne-re vágjuk.
  2. A gombát és a lótuszgyökeret vékony szeletekre vágjuk, a bébi kukoricát hosszában félbevágjuk, a bébi brokkoli vastag szárát letörjük, az ehető részét apró darabokra tépjük.
  3. Lobogó sós vízben, 1 percig főzzük a babot, a kukoricát és a brokkolit, majd jeges vízben pihentetjük és leszűrjük.
  4. Az előfőzött tésztát kicsomagoljuk és langyos vízbe áztatjuk 1-2 percre, majd leszűrjük.
  5. Elkészítjük a szószt.
  6. Egy wokban kevés szezámolajat hevítünk, és ha már serceg, hozzáadjuk a hagymákat és a gyömbért.
  7. 1-2 percig pirítjuk, és ha már illatozik, mehet a wok-ba a répa, a gomba, bab, kukorica, brokkoli és a lótuszgyökér is.
  8. Néhány percig kevergetjük, pirítgatjuk, majd hozzáöntjük a szószt, és további 1-2 percig pirítjuk.
  9. Jöhet a wokba a lecsepegtetett tészta, amit jól összeforgatunk a zöldségekkel és a szósszal, majd részletekben hozzáadjuk az alaplevet.
  10. 1-2 perc kavargatás után a pirított szezámmaggal együtt tálalhatjuk is.

A szószhoz

  1. A szószhoz az alapanyagokat egy tálba öntjük-szórjuk, majd alaposan elkeverjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2265
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldséges stir fry
Réthly Dávid 29 recept

A Stir frying, más néven keverve pirítás, egy Kínából származó főzési technika, de a kifejezést (Stir Fry), elterjedtsége miatt, manapság már a kész ételekre használják. Lényege a forró serpenyő (wok) és az alapanyagok gyors, magas hőfokon való pirítása. Ez a recept egy könnyen variálható, igazi "mi van a hűtőben" darab, ezért az itt felsorolt hozzávalókat bátran cserélhetjük kedvünk szerint.

Hozzászólások

Hozzávalók

A Stir fry-hoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!