r
Nosalty Logó

Sertéshúsos-zöldséges pirított tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
antalgergo
Sertéshúsos-zöldséges pirított tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az étel alapjainak elkészítése

Összefőzés

Ízesítés

Összesen 625 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az étel alapjainak elkészítése

Összefőzés

Ízesítés

Összesen 1872 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az étel alapjainak elkészítése

Összefőzés

Ízesítés

Összesen 214 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1950.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    1338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 625 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5850.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    4013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 1872 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Az étel alapjainak elkészítése

Összefőzés

Ízesítés

Elkészítés

Az étel alapjainak elkészítése

  1. 2 dl roséból és 3 dl ásványvízből készítsünk magunknak egy laza fröccsöt, majd kortyoljunk bele a főzés megkezdése előtt. Hagyjuk, hogy a savak és az ízek átjárják a szánkat, a kóstolásnál ez segíteni fog később!
  2. Főzzük készre a tésztát, szűrjük le, és tegyük ki egy tálba.
  3. Pirítsuk meg a darált húst wokban a szezámolajon, fűszerezzük meg a wok fűszersóval, nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd ha készre pirult, ezt is szedjük ki.
  4. Verjük fel a két tojást.

Összefőzés

  1. Pihenésképp kortyoljunk egyet a fröccsből.
  2. A wokban, amiben a húst pirítottuk, pirítsuk meg a nagyon apróra vágott vöröshagymát kevés olajon, majd adjuk hozzá a tésztát. Adjunk hozzá két evőkanál szójaszószt.
  3. Ha a tészta megpirult, adjuk hozzá a darált húst, és keverjük össze, majd adjunk hozzá még egy evőkanál szójaszószt.
  4. Adjuk hozzá a tojást, és süssük, amíg a tojás is megsül. Keverjük folyamatosan, hogy a tojás ne álljon egybe!
  5. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, pirítsuk tovább, amíg a zöldségek átveszik a hőt, de figyeljünk, hogy a roppanósságát ne veszítse el.

Ízesítés

  1. Adjuk hozzá a gyömbért, a mustármagot, ízlés szerint sózzuk, és adjunk hozzá még szójaszószt.
  2. Tálaljuk az ételeket.
  3. Kiemeli a fűszerek ízét, ha egy karika citrom levét az ételre csorgatjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3329
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Ajánló

Borként egy fűszeres rozét ajánlanék az ételhez, ami kiemeli a fűszereket, én személy szerint a Cabernet Sauvignon-ból készült borokat kedvelem az étel mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
antalgergo 1 recept

Mivel általában 1-2 főre főzök, sokszor történik meg, hogy a konyhában megmarad néhány zöldségből egy kevés. Tészta mindig van itthon, így csak darált hús szükséges ahhoz, hogy a zöldségek ne menjenek kárba a hűtőben, és egy igen finom, ázsiai jellegű tésztát ehessek, ami egy hosszú nap után mindig jól esik - és még elkészíteni sem sok idő.

Hozzávalók

Az étel alapjainak elkészítése

Összefőzés

Ízesítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek