r
Nosalty Logó

Pirított tészta mézes-szójás kacsamellel

Kornél
Pirított tészta mézes-szójás kacsamellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

900
Kalória
44.8g
Fehérje
126g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
217.5g
Víz
102.7g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
22.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2696 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1971.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5915.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    3227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    378 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    652.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1116 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 2696 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    408 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. Először pácoljuk be a kacsamellet. A bőrét távolítsuk el (nem szükséges, ha zsírosabban kedveljük), majd szeleteljük fel. Keverőtálba öntsük bele a mézet és kb. 2 ek szójaszószt, a kacsaszeleteket fűszerezzük fekete borssal, és őrölt koriandermaggal. Alaposan forgassuk meg a pácban, és pihentessük egy-két órát.
  2. A hagymát szeleteljük fel, a sárgarépát vágjuk julienne-re (vékony hasábokra), a chilipaprikát vékony szeletekre. (Előtte nem árt meggyőződni arról, mennyire erős paprikát vásároltunk. Ha túl erősnek érezzük, távolítsuk el magjait!) A fokhagymát zúzzuk össze késlappal, anélkül, hogy megtisztítanánk.
  3. Főzzük meg a spagetti tésztát majdnem al dente-re (kb. háromnegyed készenléti állapot). Miután a pirítás alatt is hő éri tésztánkat, semmiképp ne főzzük készre.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon süssük ki hirtelen a kacsaszeleteket. A sütéskor ízesítsük sóval.
  5. Wok-ban, vagy vas serpenyőben hevítsünk olajat. Fontos, hogy nagyon forrósítsuk fel.
  6. Ha forró, tegyük bele a zöldségeket, és folyamatos edénymozgatás (vagy keverés) mellett pirítsuk meg alaposan.
  7. Öntsük hozzá a szójaszószt, majd kevés pirítást követően adjuk hozzá a tésztát, és a kacsahúst. Pirítsuk az egészet néhány percig a legnagyobb lángon, közben folyamatosan mozgassuk az edényt, máskülönben leég.
  8. Azonnal tálaljuk. (Esetleg megszórhatjuk friss, finomra vágott korianderlevéllel.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p

A lányom nagy kedvencei közé tartoznak a szójaszósszal készült pirított tészták. Néhány kísérlet után ez a recept lett a kiválasztott, melyet most megosztok Veletek.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...