Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rukkolás haltorta

Rukkolás haltorta
Rukkolás haltorta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég megszoktam itt az oldalon, hogy ha egy recept neve nem tartalmazza a "krémes", "habos" vagy "húsos" szavak valamelyikét, akkor annak népszerűsége alulról veri a napi statisztikát, pláne, ha ez társulni mer bármilyen zöldséggel a krumplin és a hagymán kívűl, vagy belekerül valami kevésbé ismert dolog. Továbbra sem vagyok hajlandó megalkudni, lelkesedésem töretlen. Nem kifejezetten motivál a rémes közízlés, mi több, ez ellen küzdök továbbra is - nem adom fel. 
Volt még egy kevés hal a hűtőben, pont annyi, amennyi ehhez kellett - valószínűleg az utolsó csomag tengeri hal, amit valaha vettem. Van nekünk elég édesvizi halunk, és bár lehet, hogy szálkás, de nem vagyok hajlandó kienni az összes halat a tengerből. 30-40 év múlva optimista számítások szerint nem lesz benne hal a túlzott lehalászás miatt. Nem lesz benne semmi. Megéri?
(Szenyázós lett ez a sztori rész...na, nem baj.)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Simán zöldségekkel is készíthető vagy tulajdonképpen bármivel. Én legközelebb maradok a gombánál.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőformát kivajazunk és belefektetjük a levelestésztát úgy, hogy mindenhol felérjen legalább 6-7 centi magasan. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
  2. A halat, ha fagyasztott, engedjük ki és papírtörlővel nyomkodjuk ki belőle az összes maradék vizet.
  3. A krémsajtot keverjük simára a tejszínnel, a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a reszelt sajtot, a tárkonyt, az apróra vágott rukolát, petrezselymet, újhagymát, citromhéjat, felaprított gombát.
  4. Keverjük össze és öntsük a tésztára. Fektessük bele a halakat, daraboljunk rá kb. 3 dkg vajat, toljuk a sütőbe és süssük készre.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 551
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rukkolás halaspite

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-25 19:58

Gyönyörűűűű!!!!Erre rákattanok a lányommal,millió köszi!A fiam és az én Uram, nem eszik halat, néha belecsempészem az ételbe,(nem veszik észre!),de a hal az szálkás, és hal íze van.Most, hogy lehet ilyen hülye kifogással élni, és nem enni ezt a csodát?!A hal, szerintem , lányommal rájöttünk, ízlik nekik, csak az a gond, hogy a hal tényleg szálkát tartalmaz, ha olyat veszek.Na most, azt ugye kétpofára enni nem lehet, és az én kisfiam, az nem eszik, étkezik, hanem fal.A halat, meg nem lehet úgy enni.Ahhoz nyugi kell.Max.,ha tényleg de nagyon tényleg szálkamentes.Majd ügyeskedek!Köszi, holnapra legyen szép a napod!Éva-Anyóca

lumika
lumika Thu, 2010-06-24 20:27

Ez csodálatosan néz ki! Finnországban láttam hasonlót, ott pirogként árulták. Füstölt apróhalakkal volt megpakolva... hmmm... :-)
Elmentettem. A karácsonyi lazacos recept óta fenntartás nélkül bízom a receptjeid minőségében. :-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-24 21:06

Jaj, Lumika, de aranyos vagy! Igen, emlészem, Te voltál az aki életében először készített karácsonyi menüt és meg is írtad, hogy jól sikerült. Ha alkalmad lesz, próbáld ki, szerintem ízleni fog!
Puszillak!:-)
Eszter

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-06-23 19:58

Nnnna, megcsináltam a "haltortát" :))))
sajtkrém,tejszín, tojás, só, bors, bazsalikom, szárított paradicsom, parmezán, camembert kockák, tetejére koktélparadicsom. Már majdnem kész. :)))

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-06-24 10:34

Tesztalanyom,mikor hazajött, már az ajtóban mondta, hogy "Micsoda illatok....majd mikor kitálaltam: Mi ez? Valami quiche?" - utóbbiban az a durva, hogy amikor kivettem a sütőből, ugyanez volt az első gondolatom.:))) Hát...izééé, majdnem, de nem. (Ugyanis nem szereti a qiuiche-t.) Első falat után: "Ez állat! k..a jó! Ezzel robbantani lehetne!". Szó szerint ezt mondta.:) Az EGÉSZET megette, nekem csak kóstoló jutott. Köszönöm szépen, mert Te (és Samy) adtatok ihletet.:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-24 21:12

De jó, örülök! :-)
Mást erre nem is tudok mondani. Tudom milyen jó látni, amikor a tesztalany hazaér és ízlik neki a főzt...

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-06-23 19:25

Már, amikor megjelent, tudtam, hogy csakis ez lehet majd a top... :-p

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-06-23 19:55

Az uram valamelyik nap - meglepő módon, mert ez a dolog annyira nem érdekli, "ez a Te dolgod" :))))- leült mellém és érdeklődően nézte az oldalt. Mutattam neki, hogy van "legnézettebb recept ma", top ilyen, meg top olyan recept. A top 100 receptre kattintva a következő volt a reakció: "@&#>;?!% Nem mondod, hogy majdnem mindegyik sütemény???"
Hát igen.
:)))))))))))))))

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-06-23 18:29

"Sajnos" éppen vann itthon egy csomag leveles tészta.:))) Valamint egy kis garnéla meg polip fagyasztva, pármai sonka, parmezán és krémsajt is. Trappista is :) Rukkola az nincs, viszont van bazsalikom, rozmaring, kakukkfű. Mindjárt neki is látok az "Eszter leveles halasa abból, ami Jucinak van itthon" c. receptnek.:))))))) Jól meglepem az uramat.

didi0531
Lné Dóri / didi0531 Tue, 2013-09-24 15:31

Jól csinálod, én is így szoktam kreatívkodni, az amúgy is szuper receptekkel :)
Ez a haltorta például istenien hangzik, csak addig nem szabad elárulni, hogy mi van benne, amíg meg nem kóstolta a már jól ismert "tesztalany" :)

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-06-23 16:36

Ez nagyon jól néz ki!Hogy szokták mondani a "nagyok"?Rusztikus?Hát ez az!Számomra legalábbis.Puszi.Bogi

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-06-23 18:22

Köszi Bogi! :-) Nem mellesleg igen gyors és ízletes eledel. Még csak most barátkozom a leveles tésztával, de egy remek találmány! :-)))
Puszizlak!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-06-23 11:30

:) ez nagyon fini lehet...Samy-nél is láttam egy camembert-es levelest, na most jól beindult a fantáziám. Nekem sem lesz benne hal sztem.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-06-23 12:08

Ha nem aggódnék annyira az ökoszisztémáért, én azért továbbra is megenném... :-)

906
leveles tészta 1 csomag
hal 80 dkg
laskagomba 10 dkg
újhagyma 2 közepes db
rukkola 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
krémsajt 125 g
habtejszín 3 dl
tojás 3 db
parmezán sajt 10 dkg
tárkony 1 tk
citromhéj 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 3 dkg