r
Nosalty Logó

Zöldkagylós-zöldséges rákragu

Pítör
Zöldkagylós-zöldséges rákragu
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

446
Kalória
32g
Fehérje
28g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
431.8g
Víz
58.8g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    431.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9718.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    6231 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1727.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1027 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    865 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    5716 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6458 micro
Összesen 1783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. A WOK-ot felforrósítjuk, és belelocsolunk 3 ek dióolajat.
  2. A megtisztított zöldkagylót héjával lefelé beletesszük, és 5 percig sütjük, majd félretesszük.
  3. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk 3 ek olívaolajat.
  4. Beledobjuka vékonyra szeletelt fokhagymát ésa megtisztított rákokat, majd addig sütjük őket, míg teljesen rózsaszínűek lesznek (kb. 5-6 perc), majd ezeket is félretesszük.
  5. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk a 3 ek dió-, és szezámolajat és 1 mk chiliolajat.
  6. A paprikákat és a zellert, pórét és a mogyoróhagymákat vékonyan felcsíkozzuk (zsülienre vágjuk), és a forró olajba dobjuk.
  7. Hozzáadjuk a virágaira szedett brokkolit, a babcsírát és a shitake gombát.
  8. Belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot.
  9. 6-7 percig nagy lángon pároljuk.
  10. Összekeverjük a szójaszószt és az osztrigaszószt, majd a zöldségekhez adjuk. Továbbfőzzük 1 percig, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat.
  11. Sóval, frissen őrölt borssal és 1 kk MSG-vel ízesítjük (a szójaszósz sós, csak óvatosan!!!)
  12. 2 percig forraljuk, majd 3 percig letakarva állni hagyjuk.
  13. Hosszúszemű jázmin rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p

A rákok megtisztításánál ügyeljünk arra, hogy a bélcsatornát el kell távolítani, vagyis a páncélt a háta közepén, hosszában végighasítjuk, és a hátán, a közepén óvatosan végigvágjuk, a bélcsatorna egyszerűen kiemelhető. Vigyázzunk az étel fűszerezésénél, mert a szója-, és az osztrigaszószok elég sósak, nehogy elsózzuk az ételt.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...