Fésűkagyló zöldfűszeres vajjal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kagyló
Szósz
-
7g vaj50 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g metélőhagyma0 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
217
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kagyló
Szósz
-
28g vaj201 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
3g metélőhagyma1 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
870
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 786.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
217
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3147.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1033 mg
-
Nátrium 1443 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 465 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 553 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 60 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 522 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 297 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
870
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Kagyló
- A kagylót megmossuk, megtisztítjuk, és jól szárazra töröljük. Kissé sózzuk.
- Felmelegítünk két nagy serpenyőt, elosztjuk bennük a vajat és az olajat, forróra melegítjük.
- Elosztjuk benne a kagylókat, és 2-3 percig nagy lángon sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalán is 2 percig sütjük.
- A 2. perc után takarékra vesszük, és még 2 percig sütjük.
- Kiszedjük, letakarjuk, és meleg helyre tesszük.
Szósz
- Az egyik serpenyőben kis lángon felmelegítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta a fokhagymát, kb 1-2 perc, hozzáöntjük a bort, szintén 2 percig főzzük, hogy elpárologjon az alkohol.
- Levesszük a tűzről, beledobjuk a zőldfűszereket, kissé sózzuk, borsozzuk.
- Beleforgatjuk a kagylót, és átmelegítjük, azonnal tálaljuk. Én rukkolával tettem asztalra, de bármilyen friss zöldsaláta megfelel.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 13900
- Feltöltés dátuma: 2016. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Szeretjük a tenger gyümölcseit, meg mindenféle halételt. Ezt nagyon frissen sikerült megvennem, épp aznap érkezett repülővel. Nagyon egyszerű és gyors recept.