Szent Jakab kagyló barna vajas mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Metro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
14g fenyőmag91 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
75g kagyló39 kcal
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
27g fenyőmag182 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
150g kagyló77 kcal
Összesen
844
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
9.8g fenyőmag66 kcal
-
4.4g bazsalikom1 kcal
-
2.2g fokhagyma3 kcal
-
29.1g vaj209 kcal
-
54.5g kagyló28 kcal
Összesen
307
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 85.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 879.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 100.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 580 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
844
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
307
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
3 ek fenyőmag
-
1 marék bazsalikom
-
2 gerezd fokhagyma
-
8 dkg vaj
Elkészítés
- A fenyőmagot finomra vágjuk. A bazsalikomot felcsíkozzuk, a fokhagymát megroppantjuk és felvágjuk.
- A vajat megolvasztjuk, kis lángon folyamatosan kevergetjük, míg egy kis színt nem kap. Hozzáadjuk a fokhagymát, és ugyanúgy kevergetve 1-2 percig sütjük. mehet hozzá a bazsalikom, újabb egy percre.
- A Jakab kagylókat száraz, forró serpenyőben oldalankét 2-3 percig pirítjuk.
- Tálaláskor a kagylóra halmozzuk a fokhagymás-bazsalikomos barna vajat.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1250
- Feltöltés dátuma: 2017. június 26.
Ajánló
Száraz fehér bor, vagy pezsgő!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Metro
63 recept
Elegáns pillanatokra, villámgyorsan!