r
Nosalty Logó

Baconbe tekert fésűkagyló

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Baconbe tekert fésűkagyló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 246 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 983 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 246 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2345.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 983 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a bacon szeleteket serpenyőben kb. 5 perc alatt félkészre sütjük. Ne legyen kemény ropogós!!! Papírszalvétára szedjük.
  2. A fésűkagylókat megmossuk, lecsepegtetjük, majd meghintjük fokhagymaporral és pici őrölt fekete borssal.
  3. A kagylókat egyenként baconbe tekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. Az olívaolajat serpenyőben felhevítjük, és a kagylók mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára pirítjuk maximum 2 perc oldalanként.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1681
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet kedves férjem készítette el legelőször. És szerintem az egyik legfinomabb kagylófajta, nagyon laktató és ízletes, nem gumis-rágós állagú, hanem omlós. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek