Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztriga

Osztriga
Osztriga
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár évszázadokig a gazdagság jelképe volt, manapság egész egyszerűen hozzájuthatunk néhány darab friss, csendes-óceáni osztrigához!
Európában nyersen, kevés citrommal és tabascoval szokás fogyasztani, alacsony zsír- és szénhidráttartalma mellett kiváló afrodiziákum is, bár ez tudományosan a mai napig nem bizonyított.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az osztrigákat hideg csapvíz felett egy kefe segítségével alaposan megtisztítjuk, majd jégágyra ültetjük. Ellenőrizzük, hogy nincs-e hibás, rossz illatú, esetleg már kinyílt példány, mert ezek fogyasztásra alkalmatlanok.
  2. Egy konyharuhával a kezünkben fogjunk meg egy osztrigát, majd az osztrigakést helyezzük a két héj közé, és finoman csúsztassuk végig kést, apró le-fel mozdulatokkal.
  3. Vigyázzunk rá, hogy a belsejében található értékes nedvek ne csorogjanak ki belőle.
  4. Ha valamennyire elvált egymástól az alsó és felső páncél, óvatosan vágjuk le a felső héjhoz tapadt részt, majd nyissuk ki teljesen az osztrigát.
  5. A kinyitott osztriga alsó részében található húst a kés segítségével óvatosan, alányúlva mozgassuk meg, ezzel ellenőrizhetjük, hogy van-e még a héjhoz tapadt rész.
  6. Amennyiben teljesen elvált a hús a héjtól, a jégágyra visszatéve pár csepp citrommal és tabascoval meglocsolva, pezsgővel vagy proseccoval fogyasztható is!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 195
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1169 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

citromos osztriga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

71
osztriga 1 kg
citrom 1 db
tabasco szósz 1 ek