Nosalty Logó

Fekete kagyló fehérboros paradicsommártással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Fekete kagyló fehérboros paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 708 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 178 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4024.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    1807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    3176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 708 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2294 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 57 Kcal

Elkészítés

  1. A kagylókat megtisztítjuk, és a kis moszatkákat kihúzgáljuk belőle.
  2. Egy nagy edényben a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a petrezselymet, és a bort, végül hozzáadjuk a kagylókat, és lefedve főzzük. (szépen kinyílnak)
  3. Jól összeforgatjuk a szósszal, és már tálalhatjuk is!
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 27729
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a finom és nagy méretű fekete kagylót Horvátországban, a zadari Fishmarketben sikerült beszerezni! Mondanom sem kell, hogy a nyaralásunk alatt rendszeres látogatói voltunk ennek a hangulatos kis halpiacnak , ahol rengeteg finomabbnál-finomabb herkentyűket vásároltunk :)

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.