Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres-cukkinis csirkemell

Zöldfűszeres-cukkinis csirkemell
Zöldfűszeres-cukkinis csirkemell
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyár van, július, nagyon meleg, a locsolás miatt friss zöldfűszerekkel teli a kert és szépen fejlődik a cukkini, folyton van rajta, csak ötletek legyenek, de a nagy meleg, a gyors megoldásokat adja, sokszor.

Cukkinis-zöldfűszeres csirkemellet szerettem volna készíteni, a nagy meleg miatt szószos formában, könnyű újburgonyával. A sok zöldfűszer finom és jellegzetes ízt adott az ételnek, egyik sem nyomta el a másikat, és még látványos is lett.

Fontos, hogy mivel ez a recept július közepén készült, nem is igen kívántunk volna ettől zsírosabb, nehezebb ételt, a hűvös gyümölcsleves kifejezetten finom volt előtte. A családnak ízlett.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

  • 0.5 csokor bazsalikom (egy-egy szép nagy bóbita)

ajánlat

Előtte egy könnyed levest ajánlok, gyümölcs, zöldség, karalábé, zöldbab. Ki mit szeret. Tálaláskor kínáljunk hozzá reszelt sajtot, savanyúságot, ásványvizet, idény szerinti szörpöt, finom bort.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsazsíron a hagymát, fokhagymát a sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a csirkemellfilét felkockázva, fehéredésig pirítjuk, keverés mellett.
  3. Majd beletesszük a zöldpaprikát kicsire felkockázva, a felkockázott cukkinit (amit héjastól, teszünk bele, mert zsenge), a finomra vágott petrezselymet, az aprított oregánót, citromos bazsalikomot, görög bazsalikomot, hagyományos bazsalikomot, sót és az őrölt borsot, kurkumát. Pár perc főzés után kóstolás, felöntjük a húslével, fedő alatt, keverés után 160 fokon kb. 40-45 percig főzzük.
  4. Egy kis tálban a reszelt sajtot a tejszínnel elkeverjük, majd ha a csirkemelles szósz kész, kb. 45 perc múlva (kóstolás, ellenőrzés, szükség szerint még ízesítés), felöntjük a sajtos tejszínnel, összeforraljuk, és ha kész, tálalhatjuk.
  5. Egy fazékban feltesszük főni a tisztított, vékonyan hámozott/vagy héjas újburgonyát felkockázva, sós vízben.
  6. A burgonya hamar megfő (forrástól számítva kb. 15 perc), leöntjük róla a vizet, kicsit áttörjük (vagy teljesen).
  7. A vajat felolvasztjuk egy lábasban és a finomra vágott csokor petrezselymet egyszeri felforrásig hagyjuk hevülni, majd kikapcsoljuk.
  8. A vajas petrezselymet a felkockázott, áttört burgonyával elkeverjük, tálaljuk a petrezselymes újburgonyát a fűszeres csirkemellszósszal, tálaláskor díszítjük egy bazsalikombóbitával, kínáljunk hozzá reszelt sajtot, bármilyen nekünk tetsző savanyúságot.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 038
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bazsalikomos-cukkinis csirkemellszósz, újburgonyás csirkemelles tejszínes szósz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-10-29 14:16

Kedves Anci!
Igen, ez tényleg bevált, harmonikus lett az étel, és a látvány is a zöldfűszerektől szép lett, és illatos.:-O
És mert nem túl bonyolult, gyorsan megvan, finom, laktató.:-O
Éva-Anyóca

690
kacsazsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
1 kk
csirkemell filé 50 dkg
tv paprika 3 db
cukkini 2 kis db
petrezselyem 1 csokor
oregánó 3 ek
bazsalikom 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
bazsalikom 0.25 marék
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
alaplé 1 dl
kurkuma 1 kk
cheddar sajt 15 dkg
főzőtejszín 2.5 dl
újkrumpli 1.2 kg
0 ízlés szerint
víz 2 l
vaj 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 0.5 csokor