Nosalty Logó

Zöldfűszeres-cukkinis csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldfűszeres-cukkinis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 644 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3217 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 60 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    829 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2117 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3919 micro
Összesen 644 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9438.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2186 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    691 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    3465 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    4144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    585 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    10583 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19594 micro
Összesen 3217 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A kacsazsíron a hagymát, fokhagymát a sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a csirkemellfilét felkockázva, fehéredésig pirítjuk, keverés mellett.
  3. Majd beletesszük a zöldpaprikát kicsire felkockázva, a felkockázott cukkinit (amit héjastól, teszünk bele, mert zsenge), a finomra vágott petrezselymet, az aprított oregánót, citromos bazsalikomot, görög bazsalikomot, hagyományos bazsalikomot, sót és az őrölt borsot, kurkumát. Pár perc főzés után kóstolás, felöntjük a húslével, fedő alatt, keverés után 160 fokon kb. 40-45 percig főzzük.
  4. Egy kis tálban a reszelt sajtot a tejszínnel elkeverjük, majd ha a csirkemelles szósz kész, kb. 45 perc múlva (kóstolás, ellenőrzés, szükség szerint még ízesítés), felöntjük a sajtos tejszínnel, összeforraljuk, és ha kész, tálalhatjuk.
  5. Egy fazékban feltesszük főni a tisztított, vékonyan hámozott/vagy héjas újburgonyát felkockázva, sós vízben.
  6. A burgonya hamar megfő (forrástól számítva kb. 15 perc), leöntjük róla a vizet, kicsit áttörjük (vagy teljesen).
  7. A vajat felolvasztjuk egy lábasban és a finomra vágott csokor petrezselymet egyszeri felforrásig hagyjuk hevülni, majd kikapcsoljuk.
  8. A vajas petrezselymet a felkockázott, áttört burgonyával elkeverjük, tálaljuk a petrezselymes újburgonyát a fűszeres csirkemellszósszal, tálaláskor díszítjük egy bazsalikombóbitával, kínáljunk hozzá reszelt sajtot, bármilyen nekünk tetsző savanyúságot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 6335
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Előtte egy könnyed levest ajánlok, gyümölcs, zöldség, karalábé, zöldbab. Ki mit szeret. Tálaláskor kínáljunk hozzá reszelt sajtot, savanyúságot, ásványvizet, idény szerinti szörpöt, finom bort.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éva-Anyóca 350 recept

Nyár van, július, nagyon meleg, a locsolás miatt friss zöldfűszerekkel teli a kert és szépen fejlődik a cukkini, folyton van rajta, csak ötletek legyenek, de a nagy meleg, a gyors megoldásokat adja, sokszor. Cukkinis-zöldfűszeres csirkemellet szerettem volna készíteni, a nagy meleg miatt szószos formában, könnyű újburgonyával. A sok zöldfűszer finom és jellegzetes ízt adott az ételnek, egyik sem nyomta el a másikat, és még látványos is lett. Fontos, hogy mivel ez a recept július közepén készült, nem is igen kívántunk volna ettől zsírosabb, nehezebb ételt, a hűvös gyümölcsleves kifejezetten finom volt előtte. A családnak ízlett.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Évám ! A zöld f?szerek és a cukkíni, szerintem jól kiemelik a csirkemell ízét.Üdv: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Igen, ez tényleg bevált, harmonikus lett az étel, és a látvány is a zöldf?szerekt?l szép lett, és illatos.:-O És mert nem túl bonyolult, gyorsan megvan, finom, laktató.:-O Éva-Anyóca

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek