Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-tejszínes sertéskaraj linguinivel

Zöldborsós-tejszínes sertéskaraj linguinivel
Zöldborsós-tejszínes sertéskaraj linguinivel
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak finom ebédet szerettem volna készíteni, szószos tésztát karajból. Szerettem volna, ha a hús a főzés után látható, és amikor esszük, érzékelhető és harapható marad, ezért nem kockáztam fel kicsire vagy nagyobbra, nem csíkokra vágtam, hanem kis szeletekre. (De ez is ízlés kérdése, aki szeretné kockázza vagy csíkozza fel.) A család szerette,  finom ebéd volt. Máskor is fogom készíteni.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A zöldségkörethez

A szószhoz

A tésztához

ajánlat

Előtte tálaljunk gyümölcslevest, könnyű nyári levest (zöldséges, karfiolos, gomba...).

Finom bor, házi készítésű szörp.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a lilahagymát és a tört fokhagymát pici sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a szeletelt húsokat (nem kell túl nagy szelet, nem rántani fogjuk), a sót, borsot, kétféle finomra vágott zöldfűszert, kakukkfüvet, kevés vízzel vagy húsalaplével felöntjük, babérlevéllel ízesítjük, és fedő alatt főzzük kb. 160 fokon 70 percig, megkóstoljuk, hogy mikor puha.
  3. Amikor már majdnem kész, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük még.
  4. Külön lábasban a rózsáira szedett, megmosott brokkolit sóval, őrölt köménnyel és a zöldborsóval megfőzzük annyira, hogy puha, de ne szétfőtt legyen egyik se. Leszűrjük, melegen tartjuk, tálaljuk a tésztával, szószos karajjal. Kb. 12 perc alatt kész.
  5. Kistálban összekeverjük a tejfölt, sajtkrémet, a habtejszínt elkeverjük, és ezzel a kész, megfőtt húsos zöldborsót besűrítjük, óvatos keverés mellett összeforraljuk.
  6. A tésztának feltett vízben kifőzzük a tésztát, olajat és sót teszünk bele, előírás szerint, lecsepegtetjük és tálaljuk a húsos-zöldborsós-zöldfűszeres-tejszínes szósszal.
  7. Tálaljuk a tejszínes-sajtkrémes szószos karajt a tésztával, a brokkolis zöldborsóval, díszítjük petrezselyemmel, paradicsommal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 904
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-sajtszószos sertéskaraj linguinivel, zöldborsós-tejszínes sertéskaraj, tejszínes-sajtkrémes sertés rövidkaraj tésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-08-25 11:42

Kedves Anci!

Nagyon köszönöm a szavaidat, ilyen melegben, néha nem igazán jut eszembe, hogy tálaljak, mert azt is illene, csak legyen már végre kész és ehető legyen, de erre azért próbáltam most odafigyelni, elég elfogadhatóan néz ki és finom is lett.:-)
Köszönöm, remélem, hogy ha elkészíted, ízleni fog.
Szép nyárias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-08-24 14:28

Kedves Évám !
Megismertem az ízlésesen megrakott tányéron a te "művedet "
Már mellé is ülnék, ha itt volna. A cél érdekében viszont, mentettem ! Puszi: Anci

1554
olívaolaj 3 ek
lila hagyma 5 kis fej
fokhagyma 5 gerezd
1 kk
sertés rövidkaraj 1 kg
alaplé 4 dl
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 5 db
babérlevél 1 db
kakukkfű 3 szál
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 500 g
brokkoli 1 közepes fej
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
tejföl 450 g
habtejszín 250 ml
krémsajt 185 g
tészta 75 dkg
víz 2 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl