r
Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék sajtos-baconös sült virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SzLA
Zöldborsófőzelék sajtos-baconös sült virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Borsófőzelék

Sült virsli

Összesen 919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Borsófőzelék

Sült virsli

Összesen 1839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Borsófőzelék

Sült virsli

Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4603.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    3302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5578 micro
Összesen 919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    123 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9206.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    6604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    2066 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11156 micro
Összesen 1839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Borsófőzelék

Sült virsli

Elkészítés

Borsófőzelék

  1. A vajat megolvasztjuk, ízlés szerinti barna cukor mennyiséggel karamellizáljuk az apróra vágott fokhagymát, majd a friss, vagy a mirelit borsót összekeverjük vele és egy kis vizet és tejet öntünk alá.
  2. Beletesszük az apróra vágott zellerzöldet, sót és ízlés szerint a fűszereket, összekeverjük, lefedjük és hagyjuk megpuhulni a borsót.
  3. Miután megpuhult a borsó, behabarjuk a főzeléket, adunk hozzá még egy kis tejet, majd citromlevelet és összeforraljuk és kész is.

Sült virsli

  1. Vágunk 4 db vastagabb sajtszeletet, a virslik közepét bemetsszük, belehelyezzük a sajtszeleteket, majd minden virslit 2 db baconszelettel körbetekerünk.
  2. A virsliket előmelegített 180 fokos (légkeveréses) sütőben megsütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 720
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Borsófőzelék

Sült virsli

Címlapról ajánljuk

További cikkek