Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsófőzelék Barbi konyhájából

Borsófőzelék Barbi konyhájából
Borsófőzelék Barbi konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A teljes kiőrlésű liszttől kicsit barnább lehet, nem kell megijedni tőle, de aki akarja, csinálhatja nyugodtan sima fehér lisztből is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon a borsót elkezdjük párolni. Mikor már megpuhul, hozzáadjuk a cukrot, hagyjuk, hogy kicsit karamellizálódjon.
  2. Majd felöntjük kb. 7-8 dl vízzel. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a sót (én a són kívül vegetát is szoktam belerakni, akkor a sóból kicsit kevesebb kell). Főzzük kb. 30 percet.
  3. Elkészítjük a rántást. Kevés olajon kb. 4 evőkanál teljes kiőrlésű lisztet felpirítunk, majd ráöntjük a főzelékre. Hozzáadjuk a tejet, a tejfölt. Újraforrás után kb. 10 percig főzzük még.
  4. Sült virslivel tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 91 586
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukorborsófőzelék, zöldborsófőzelék rántással, édes borsófőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

553
napraforgó olaj 2 ek
zöldborsó 1 kg
cukor 2 ek
víz 8 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt 4 csapott ek
tej 5 dl
tejföl 4 dl