Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbableves O'Brien konyhájából

Zöldbableves O'Brien konyhájából
Zöldbableves O'Brien konyhájából
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tavaszi, esős, szombat délelőtt találtam ki, hogy készítek egy számomra ízletes főzeléket.

A családban nagyon kedveljük a nyári friss, egészséges, válogatott zöldség alapanyagokból készült étkeket. 

Gondoltam, megosztom Önökkel az általam ízgazdagon készített zöldbableves receptet, hátha elnyeri mások tetszését is. Az ételek elkészítésénél mindig kókuszzsírt használok, amely rengeteg pozitív élettani hatással rendelkezik. Ajánlom mindenkinek, hogy a kókuszzsírról keressen, olvasson részletes információkat az interneten.

Az elkészült leveshez jó étvágyat kívánok, és várom a véleményeket, tapasztalatokat. :) 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Leveshez talán annyira nem jellemző bort ajánlani, de ha mégis, akkor én száraz fehérbort ajánlanék mellé, mint pl: Száraz Tokaji Furmint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ½ kg füstölt oldalast kis kockákra vágjuk, és minimum forrástól számítva kb. ½ órán át puhára főzzük annyi vízben, amennyi a zöldbabot és a hozzávaló zöldségeket is majd megfelelően ellepje.
  2. A zöldbabot tetszés szerinti hosszúságokra vágjuk. A répát, petrezselyemgyökeret és a további zöldségeket is felkarikázzuk.
  3. Az elején felkarikázott zöldségeket a zellerrel és karalábéval kiegészítve kevés kókuszolajon serpenyőben megpirítjuk, mielőtt a babbal együtt megfőznénk. (A zöldség a pirítás által még zamatosabbá válik.)
  4. Az előfőzött, füstölthúsos-sós vízbe, mikor már a hús megpuhult, beletesszük a babot, valamint az előre lepirított zöldségeket és a babérlevelet, majd megfőzzük, ügyelve arra, hogy a víz mindent jól ellepjen.
  5. Ha a bab már majdnem kész, a kókuszzsírból és a lisztből rántást készítünk, hozzáadunk 1 zúzott fej fokhagymát, majd a pirospaprikát. Kevés hideg vízzel összekeverjük, és a fövő levesbe óvatosan bekeverjük.
  6. A petrezselyemzöldjét apróra vágjuk, amit hozzádobunk a leveshez, így még kb. 2-3 percig főzni hagyjuk.
  7. Tálaláskor tetszés szerint tejfölt kínálhatunk mellé, de a főzés végén a levesbe is lassan, csomósodás-mentesen belehabarhatjuk. Én az utóbbit kedvelem.
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 986
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

O'Brien

Mióta szakács: 2017.03.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Zöldbab leves "Brien" Módra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

546
zöldbab 1 kg
füstölt oldalas 0.5 kg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zöldpaprika 2 közepes db
zeller 1 nagy db
fokhagyma 1 fej
karalábé 1 közepes db
kókuszolaj 2 ek
rizsliszt 2 evőkanál
kókuszzsír 2 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
petrezselyem 2 csokor
tejföl 3 dl
babérlevél 5 db
víz 2 l