Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
25 kcal
-
10g zabpehely38 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
75g sárgarépa27 kcal
-
125g alma59 kcal
-
15g barna cukor57 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
mascaponekrém
-
31g mascarpone126 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
6g barna cukor24 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
626
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
50g zabpehelyliszt202 kcal
-
80g zabpehely303 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
600g sárgarépa219 kcal
-
1000g alma468 kcal
-
120g barna cukor456 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
mascaponekrém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
5013
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
1.8g zabpehelyliszt7 kcal
-
2.9g zabpehely11 kcal
-
3.6g mandula21 kcal
-
21.8g sárgarépa8 kcal
-
36.4g alma17 kcal
-
4.4g barna cukor17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
mascaponekrém
-
9.1g mascarpone37 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
1.8g barna cukor7 kcal
-
3.3g narancslé2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
182
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 192.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 2321 micro
-
β-karotin 5579 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
626
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 81.4 g
Zsír
-
Összesen 323.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3923.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 878 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 609 mg
-
Foszfor 1657 mg
-
Nátrium 667 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479.3 g
-
Cukor 313 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 1540.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5207 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 18572 micro
-
β-karotin 44635 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 2453 micro
Összesen
5013
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 675 micro
-
β-karotin 1623 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
tészta
-
5 dkg zabpehelyliszt
-
8 dkg zabpehely
-
10 dkg mandula
-
12 dkg barna cukor
-
2 teáskanál sütőpor
-
1 kávéskanál fahéj
-
2 teáskanál gyömbérpor
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 db tojás
mascaponekrém
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
5 dkg barna cukor
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 teáskanál fahéj
Elkészítés
tészta
- A tésztához a répát és az almát megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. A mandulát és a zabpelyhet finomra aprítjuk, majd összekeverjük a sütőporos liszttel, cukorral, a fűszerekkel, narancshéjjal, végül a répás, almás reszeléket is beleforgatjuk.
- A tojásokat habverővel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, és azzal is jó habosra keverjük. A tojásos masszát óvatosan belecsorgatjuk a lisztes keverékbe, és alaposan összedolgozzuk, elkeverjük. Viszonylag folyós, ragacsos masszát kapunk.
- A keveréket margarinozott, lisztezett (zabliszt) 24-26 cm-es kerek tortaformába vagy gyümölcstorta-formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a tejszínt a habfixálóval habbá verjük. A mascarponét elkeverjük a cukorral, 1 tk fahéjjal, a narancs levével, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is.
- A krémet a teljesen kihűlt tészta tetejére simítjuk, fahéjjal meghintve tálaljuk. Díszítésként reszelt sárgarépát is használok, így még látványosabb lesz az elkészült torta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2640
- Feltöltés dátuma: 2018. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Először rémisztő a sok hozzávaló, de egy végtelenül egyszerű recept. És nem mellesleg nagyon ízletes desszert.