r
Nosalty Logó

Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

mascaponekrém

Összesen 626 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

mascaponekrém

Összesen 5013 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

mascaponekrém

Összesen 182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5579 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 626 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    323.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3923.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.3 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1540.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    18572 micro
  • β-karotin
    44635 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2453 micro
Összesen 5013 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    675 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

tészta

mascaponekrém

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a répát és az almát megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. A mandulát és a zabpelyhet finomra aprítjuk, majd összekeverjük a sütőporos liszttel, cukorral, a fűszerekkel, narancshéjjal, végül a répás, almás reszeléket is beleforgatjuk.
  2. A tojásokat habverővel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, és azzal is jó habosra keverjük. A tojásos masszát óvatosan belecsorgatjuk a lisztes keverékbe, és alaposan összedolgozzuk, elkeverjük. Viszonylag folyós, ragacsos masszát kapunk.
  3. A keveréket margarinozott, lisztezett (zabliszt) 24-26 cm-es kerek tortaformába vagy gyümölcstorta-formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a tejszínt a habfixálóval habbá verjük. A mascarponét elkeverjük a cukorral, 1 tk fahéjjal, a narancs levével, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is.
  5. A krémet a teljesen kihűlt tészta tetejére simítjuk, fahéjjal meghintve tálaljuk. Díszítésként reszelt sárgarépát is használok, így még látványosabb lesz az elkészült torta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2640
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először rémisztő a sok hozzávaló, de egy végtelenül egyszerű recept. És nem mellesleg nagyon ízletes desszert. 

Hozzávalók

tészta

mascaponekrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...