r
Nosalty Logó

Trikolor répatorta

Lakos Benedek
Trikolor répatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sárga piskótához

A narancssárga piskótához

A lila piskótához

Az összeállításhoz

987
Kalória
15g
Fehérje
77.4g
Szénhidrátok
69.2g
Zsír
74.1g
Víz
112.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
38.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sárga piskótához

A narancssárga piskótához

A lila piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sárga piskótához

A narancssárga piskótához

A lila piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 7887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sárga piskótához

A narancssárga piskótához

A lila piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2799 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    553.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2953.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1311 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22393 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 7887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    895 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

A sárga piskótához

  1. A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük az olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukorral. Teljesen simára dolgozzuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a liszttel, sóval, sütőporral, fahéjjal és tejföllel. Végül a masszához forgatjuk a reszelt narancshéjat, felaprított diót és kandírozott gyömbért is.
  2. Egy kivajazott, 20 centiméteres, kapcsos sütőformába öntjük a masszát, majd 180 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a piskótát). Sütőrácson teljesen kihűtjük.

A narancssárga piskótához

  1. A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük az olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukorral. Teljesen simára dolgozzuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a liszttel, sóval, sütőporral, fahéjjal és tejföllel. Végül a masszához forgatjuk a reszelt narancshéjat, felaprított diót és kandírozott gyömbért is.
  2. Egy kivajazott, 20 centiméteres, kapcsos sütőformába öntjük a masszát, majd 180 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a piskótát). Sütőrácson teljesen kihűtjük.

A lila piskótához

  1. A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük az olajjal, tojással, cukorral és vaníliás cukorral. Teljesen simára dolgozzuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a liszttel, sóval, sütőporral, fahéjjal és tejföllel. Végül a masszához forgatjuk a reszelt narancshéjat, felaprított diót és kandírozott gyömbért is.
  2. Egy kivajazott, 20 centiméteres, kapcsos sütőformába öntjük a masszát, majd 180 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a piskótát). Sütőrácson teljesen kihűtjük.

Az összeállításhoz

  1. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a krémsajtot, narancshéjat és -levet is. Simára keverünk mindent, majd nagyjából 200 gramm krémet külön tálba szedünk és halványrózsaszínre színezzük némi ételfestékkel. Mind a fehér, mind a rózsaszín krémet habzsákba töltjük.
  2. Egy forgatható tortaállványra kenünk egy kiskanál krémet, ezzel leragasztjuk a legalsó, a lila piskótát. Habzsákkal krémet nyomunk a piskótára, majd spatulával elegyengetjük. Erre jöhet a következő, a narancssárga piskóta, amire ismét krém kerül, majd a legvégső, a sárgásfehér piskóta.
  3. A tortát alulról kezdjük bevonni krémmel: alulra nyomjuk a rózsaszín krémet egy sávban, majd folytatjuk a fehérrel, amíg be nem vontuk a torta teljes oldalát és tetejét. Teljesen simára egyengetjük habkártyával, majd hűtőbe tesszük a tortát, legalább egy órát pihenni.
  4. Szeletelés előtt díszíthetjük színes répacsíkokkal, habzsákból kinyomott krémsajttal vagy dióval is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű testvére is. Pedig ezekkel lenyűgözően színes, különleges tortát süthetünk, amit biztosan nehezen felejtenek majd a vendégek, locsolók.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)