Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta Ludas-módra

Répatorta Ludas-módra
Répatorta Ludas-módra
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra szerettem volna valamilyen finom tortát sütni. Kedves Kollégám ajánlotta ezt a receptet, ezért a Ludas-módra... :-)
Isteni finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. Lereszeljük a répát.
  3. A tojásokat, vaníliás cukrot, cukrot, olajat habosra keverjük.
  4. Ehhez keverjük hozzá adagonként a lisztes keveréket.
  5. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót vagy mandulát és a végén a reszelt répát.
  6. Kiolajozott, morzsázott tortaformába öntjük a masszát.
  7. Előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük. (Tűpróba!)

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 616
elküldve: 3
receptkönyvben: 152
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva

Mióta szakács: 2009.09.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás-mazsolás répatorta, répatorta mandulával, répatorta rumos mazsolával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuszi74
szuszi74 Thu, 2010-04-08 19:13

A hozzászólók között olvasott mascarpone krémmel (tojás nélkül) a tetején készítettem el Húsvétra. Ez a legfinomabb sütemény, amit valaha ettem! Isteni!!!! Köszönöm!

Szilvi

kh
Jahin / kh Sun, 2010-03-07 21:31

Nagyon jó arányú tészta,ma megsütöttem.Tetejére kevertem mascarpone sajtot,porcukorral,vaniliaaromával és két tojással.(A fehérjét habbá vertem és így tettem bele.)
Nagyon extra lett.:-)

Spitzeva
Éva / Spitzeva Mon, 2010-03-08 20:20

Szia!

Örülök,hogy ízlett! Jól hangzik ez a mascarponés hab a tetejére! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-26 23:33

Ha nagylyukú reszelőn reszeled a répát, akkor kevesebbet veszít nedvességtartalmából, kevésbé lesz "száraz" a süti. Én még reszelt almával is szoktam dúsítani.
Nagyon fini:)

Spitzeva
Éva / Spitzeva Sat, 2010-02-27 08:12

Szia!

Köszönöm a javaslatot! Nekem így is elég tartalmas volt a mazsolával, mandulával,de az alma tuti nem rontja el! :-)

1537
tojás 4 db
finomliszt 1.5 bögre
cukor 1.5 bögre
napraforgó olaj 3 dl
sütőpor 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 2 tk
1 tk
mandula 15 dkg
mazsola 10 dkg
sárgarépa 50 dkg