r
Nosalty Logó

Répatorta citrommázzal 2. - diós

Aurélia
Répatorta citrommázzal 2. - diós
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A citrommázhoz

448
Kalória
6.7g
Fehérje
52.1g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
34.8g
Víz
45g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
26.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 3587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    580 micro
  • β-karotin
    1383 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2612.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416.7 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11067 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 3587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 364 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Répát finom lyukú reszelőn lereszeljük, a diót durvára vágjuk.
  2. A répát, a diót, a grízt egy tálban összekeverjük, félretesszük.
  3. A réteslisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót egy másik tálban összekeverjük, félretesszük.
  4. A cukrot és az olajat összekeverjük géppel. Hozzáadjuk a tojásokat, addig keverjük, amíg kissé kocsonyás állapotú nem lesz (nagy fordulatszámon kb. 2 perc).
  5. Max. 2 fordulaton hozzákeverjük a lisztes keveréket.
  6. Legvégül a répás-diósat (ne keverjük túl).
  7. A kész masszát félretesszük fél órára, hogy a gríz meg tudja szívni magát.
  8. Addig a kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral,kikenjük egy kk olajjal, megszórjuk liszttel.
  9. A masszát a formába simítjuk, megsütjük (tűpróba), abban hagyjuk kihűlni.
  10. Citrommázhoz a tojásfehérjét egy kicsit felverjük (amíg nehezen folyós lesz), de nem habbá!
  11. Beletesszük a citromlét, a porcukrot (a kanálról nehezen folyós legyen). Bevonjuk vele a tortát, és hagyjuk megszáradni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Számtalan répatorta receptem közül ez egy elronthatatlan, viszonylag olcsó. Mariafoci receptjei között akadtam rá, előbb megsütöttem rétesliszttel, aztán következőnél a dió felét is grízzel helyettesítettem. Sokkal könnyebb, és még magasabb is lett! A citrommázzal akár egy hétig is elvan (ha nem fogy el hamarabb).

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek