r
Nosalty Logó

Répatorta citrommázzal 2. - diós

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Aurélia
Répatorta citrommázzal 2. - diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 448 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 3587 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 364 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    580 micro
  • β-karotin
    1383 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 448 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2612.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11067 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 3587 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 364 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citrommázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Répát finom lyukú reszelőn lereszeljük, a diót durvára vágjuk.
  2. A répát, a diót, a grízt egy tálban összekeverjük, félretesszük.
  3. A réteslisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót egy másik tálban összekeverjük, félretesszük.
  4. A cukrot és az olajat összekeverjük géppel. Hozzáadjuk a tojásokat, addig keverjük, amíg kissé kocsonyás állapotú nem lesz (nagy fordulatszámon kb. 2 perc).
  5. Max. 2 fordulaton hozzákeverjük a lisztes keveréket.
  6. Legvégül a répás-diósat (ne keverjük túl).
  7. A kész masszát félretesszük fél órára, hogy a gríz meg tudja szívni magát.
  8. Addig a kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral,kikenjük egy kk olajjal, megszórjuk liszttel.
  9. A masszát a formába simítjuk, megsütjük (tűpróba), abban hagyjuk kihűlni.
  10. Citrommázhoz a tojásfehérjét egy kicsit felverjük (amíg nehezen folyós lesz), de nem habbá!
  11. Beletesszük a citromlét, a porcukrot (a kanálról nehezen folyós legyen). Bevonjuk vele a tortát, és hagyjuk megszáradni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 25755
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Ajánló

Aki szereti az édes sütiízt egy hangyányi savanykássággal, ami elomlik a nyelvén, amikor beleharap -- na, akkor megtalálta az igazit :-).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Répatorta citrommázzal 2. - diós
Aurélia 5 recept

Számtalan répatorta receptem közül ez egy elronthatatlan, viszonylag olcsó. Mariafoci receptjei között akadtam rá, előbb megsütöttem rétesliszttel, aztán következőnél a dió felét is grízzel helyettesítettem. Sokkal könnyebb, és még magasabb is lett! A citrommázzal akár egy hétig is elvan (ha nem fogy el hamarabb).

Hozzávalók

A tésztához

A citrommázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek