Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta citrommázzal 2. - diós

Répatorta citrommázzal 2. - diós
Répatorta citrommázzal 2. - diós
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számtalan répatorta receptem közül ez egy elronthatatlan, viszonylag olcsó.
Mariafoci receptjei között akadtam rá, előbb megsütöttem rétesliszttel, aztán következőnél a dió felét is grízzel helyettesítettem. Sokkal könnyebb, és még magasabb is lett!
A citrommázzal akár egy hétig is elvan (ha nem fogy el hamarabb).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A citrommázhoz

ajánlat

Aki szereti az édes sütiízt egy hangyányi savanykássággal, ami elomlik a nyelvén, amikor beleharap -- na, akkor megtalálta az igazit :-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Répát finom lyukú reszelőn lereszeljük, a diót durvára vágjuk.
  2. A répát, a diót, a grízt egy tálban összekeverjük, félretesszük.
  3. A réteslisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót egy másik tálban összekeverjük, félretesszük.
  4. A cukrot és az olajat összekeverjük géppel. Hozzáadjuk a tojásokat, addig keverjük, amíg kissé kocsonyás állapotú nem lesz (nagy fordulatszámon kb. 2 perc).
  5. Max. 2 fordulaton hozzákeverjük a lisztes keveréket.
  6. Legvégül a répás-diósat (ne keverjük túl).
  7. A kész masszát félretesszük fél órára, hogy a gríz meg tudja szívni magát.
  8. Addig a kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral, kikenjük egy kk olajjal, megszórjuk liszttel.
  9. A masszát a formába simítjuk, megsütjük (tűpróba), abban hagyjuk kihűlni.
  10. Citrommázhoz a tojásfehérjét egy kicsit felverjük (amíg nehezen folyós lesz), de nem habbá!
  11. Beletesszük a citromlét, a porcukrot (a kanálról nehezen folyós legyen). Bevonjuk vele a tortát, és hagyjuk megszáradni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 344
elküldve: 10
receptkönyvben: 185
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Aurélia

Mióta szakács: 2011.04.10.
5 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citromos-grízes répatorta, citrommázas-diós répatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mariafoci
Mariafoci / mariafoci Tue, 2011-09-27 08:48

Csak most olvastam az uzenetet, amiben az kerdezed, hogy mit gondolok arrol, ha felteszed a modositott receptemet.......Hat nagyon orulok neki.....Jo otlet volt a griz, en is kiprobalom! Udv:Mariafoci

448
cukor 100 g
napraforgó olaj 1.75 dl
tojás 2 db
rétesliszt 200 g
szódabikarbóna 4 g
fahéj 1 teáskanál
1 csipet
sárgarépa 150 g
dió 50 g
búzadara 50 g
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
rétesliszt 0.5 evőkanál
tojásfehérje 1 db
citromlé 0.5 citromból nyert
porcukor 100 g