r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Legegyszerűbb répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Mascarponekrém

Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Mascarponekrém

Összesen 6628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Mascarponekrém

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1499 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    472.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7926.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2678 mg
  • Nátrium
    3005 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.3 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11989 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1400 micro
Összesen 6628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 340 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Mascarponekrém

Elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat.
  3. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, citromhéjat, fahéjat.
  4. Majd a reszelt répát és a mandulát is belekeverjük.
  5. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe.
  6. 170°C fokon, légkeveréssel egy óra alatt megsül, amit tűpróbával ellenőrizzünk.
  7. A kisült a tortát hagyjuk kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki belőle, amikor már megszilárdult.

Mascarponekrém

  1. Amikor teljesen kihűlt, akkor a krém hozzávalóit egy tálban kihabosítjuk.
  2. A tortát vízszintesen félbevágjuk, illetve a tetejét is kiegyenesítjük, ha egyenetlenül nőtt volna meg sültes közben.
  3. A két tésztaréteg közé gazdagon tetszünk a krémből (kb. a felét). Majd a maradékot a tetejére halmozzuk és elegyengetjük úgy, hogy az oldalára is jusson, nem kell tökéletesnek lennie, ez torta úgy is szép, ha rusztikus.
  4. Találáskor megszórjuk a tetejét pirított mandulával, és a közepére tehetünk friss gyümölcsöket is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 514
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 159
  • Össznézettség: 121004
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 19.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

A répatorta egy igazán egyszerű kevert sütemény, ami a répától szaftos. Önmagában fantasztikusan finom, de kínálhatjuk mascarponekrémmel, baracklekvárral vagy porcukorral.

Hozzávalók

Tészta

Mascarponekrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.