r
Nosalty Logó

Vörösboros tejfölös babgulyás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros tejfölös babgulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    676 micro
  • β-karotin
    1963 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6686.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    2999 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1157 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    2702 micro
  • β-karotin
    7850 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 3276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    256 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítjuk, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágjuk.
  3. A tarját zsírban megsütjük, a végén beletesszük a kolbászkarikákat is. Félretesszük.
  4. Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítjuk a hagymával, rátesszük a zöldségeket és a babot, majd felöntjük vízzel, fűszerezzük. Mielőtt megpuhulna, belerakjuk a krumplit, a kolbászt és a tarját, szórunk rá kevés lisztet, és öntünk bele vörösbort.
  5. Tálaláskor merünk egy tányérba levest, teszünk rá tejfölt, s díszítjük egy egész chilivel, vágott újhagyma zölddel, csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.
  6. Barna kenyérrel ehetjük, vörösbort ihatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11613
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Bár most kánikula, de én szeretem a babgulyást, ezért ma ezt főztem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek