r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás babgulyás füstölt húsokkal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Savanyú káposztás babgulyás füstölt húsokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 461 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    2093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 461 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    389.4 g

Zsír

  • Összesen
    263 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33394.8 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2355 mg
  • Vas
    98 mg
  • Magnézium
    1440 mg
  • Foszfor
    4000 mg
  • Nátrium
    25116 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    4685.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1505 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    401 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2657 micro
  • Kolin:
    1139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 5525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a babot és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk. Másnap a főzés előtt a húsokat felkockázzuk.
  2. Egy bográcsban, 3 l hideg vízbe feltesszük főni a babot és a húsokat. A lébe beletesszük a hagymát (pucolva) egészben, fokhagymát, babérlevelet, és a 2 l húslevest.
  3. Meghintjük pirospaprikával, belenyomjuk a Piros Aranyat, csípőset, ízlés szerint. Ha félig megfőtt belerakjuk a kolbászt, kaprot.
  4. Ha szeretjük, szaggathatunk bele galuskát. Legvégén rakjuk bele a káposztát. Készre összefőzzük, majd kis tejfölös lisztes habarással sűrítünk.
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 63558
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Bakonyban, ahol hétvégén szoktunk lenni, az idén is megrendezték a főzőversenyt. A húgom és én ezzel a recepttel indultunk. Mivel barátságos verseny volt, így eredményről nem tudok beszámolni, de sok embernek ízlett. Ez egy alföldi étel, aminek a receptjét egy Délmagyarország kiadványból vettem, ami az olvasók beküldött receptjei alapján lett összeállítva. A kép a félkész állapotot tükrözi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek