Csontos sertéskaraj

Leírás
A karaj tulajdonképpen a sertés háta, amely a gerincen és a bordákon fekszik. Kiindulópontja az állat nyakhúsánál (tarja) van, ahol a hosszúkaraj kezdődik és a gerinc közepétől a rövid karajban folytatódik. Csontos karajról akkor beszélünk, ha a bordákon van a karaj hús. A karaj és főleg a rövid karaj már jóval soványabb hús mint a tarja. A karajt egészben párolva sütni jó választás
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.
100g Csontos sertéskaraj
fehérjetartalom
20.71 g
zsírtartalom
69007.731 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
69.7 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
209 mg
Nátrium
55 mg
Magnézium
25 mg
Kalcium
19 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.697 g
Kolin
55.8 mg
Niacin - B3 vitamin
6.619 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.704 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
20.71 g
Zsír
telített zsírsav
2.993 g
egyszeresen telített zsírsav
3.548 g
többszörösen telített zsírsav
1.19 g
koleszterin
69 g
ásványi anyagok
Kalcium
19 mg
Vas
0.63 mg
Magnézium
25 mg
Foszfor
209 mg
Nátrium
55 mg
Cink
1.77 mg
Réz
0.063 mg
Mangán
0.007 mg
Szelén
33.8 µg
szénhidrát
víz
69.7 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.485 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.189 mg
Niacin - B3 vitamin
6.619 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.704 mg
Kolin
55.8 mg
Retinol
2 µg
E vitamin
0.12 mg
D vitamin
21 µg
B12 vitamin
0.53 µg
A vitamin
2 µg
B6 vitamin
0.697 g