r
Nosalty Logó

Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 64 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    14680 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    75 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14631 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 318 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3643 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2327 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    58722 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    299 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    817 micro
  • Kolin:
    1648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58525 micro
  • α-karotin
    428 micro
  • β-karotin
    2070 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 1274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2957 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2947 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    389 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 64 Kcal

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük. A hagymákat daraboljuk, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, s sós vízben megfőzzük.
  3. Egy serpenyőben zsíron a hagymákat megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezzük, öntünk hozzá vizet, fedő alatt pároljuk. Amikor kész, megsózzuk.
  4. Közben elkészítjük a salátát. Az uborkát legyaluljuk, fűszerezzük, meglocsoljuk ecettel, olajjal.
  5. Tálalunk, a tányérra teszünk a krumpliból, rápakoljuk a májat. A májra szórunk paprikát. Uborkasalátával és vörösborral fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1327
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával
Hobbychef 738 recept

A piacon az egyik hentes szombaton a nyakán maradt májakat szinte fillérekért szokta adni. Ezt ki kellett használni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?