r
Nosalty Logó

Resztelt máj zöldborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Chrissyke
Resztelt máj zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 300 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    731.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14889 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    75 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2790 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14805 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    180 micro
  • Lut-zea
    3725 micro
Összesen 897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1582 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk és úgy szeljük fel, majd olajon megdinszteljük.
  2. Közben a májat csíkokra vágjuk, és feltesszük főni a zöldborsót.
  3. A kész hagymát kiöntjük tálba, helyére tesszük a májat, mely rövid idő alatt megsül - állandó kavargatás mellett- (akkor jó a máj, ha a fakanállal könnyen ketté tudjuk vágni).
  4. Amikor elkészül a máj, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és a megfőzött zöldborsót.
  5. Végül teszünk bele 1 kk pirospaprikát, megsózzuk, megborsozzuk, 0,5 dl vizet, összekavarjuk és még 1 percig rotyogtatjuk.
  • Receptkönyvben: 604
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 82465
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrissyke 35 recept

Ez egy tuningolt fajtája a resztelt májnak, szerintem ízletesebb is. Főtt burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...