r
Nosalty Logó

Böllérmáj Mikibácsitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mikibácsi
Böllérmáj Mikibácsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pácolás

Elkészítés

Összesen 335 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pácolás

Elkészítés

Összesen 1337 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pácolás

Elkészítés

Összesen 125 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 335 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    8109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5675.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    2324 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    660 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32526 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    137 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1104 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1337 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3080 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3079 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Pácolás

Elkészítés

Elkészítés

Pácolás

  1. A sertésmájat felkockázzuk. Rászórjuk a kukorica-italport (ha nem vagyunk tejérzékenyek, akkor ráöntünk egy deci tejet). Hozzákeverjük a finomra vágott hagymát és a fűszereket. Sózzuk, én ezt itt az erősen sós fűszerpaprika krém hozzákeverésével oldottam meg.

Elkészítés

  1. Serpenyőben evőkanálnyi sertészsírt olvasztunk, ráöntjük a májat a páccal együtt. Kevés vízzel felöntjük, és főzzük 8-10 percig.
  2. Kiveszünk egy májdarabot, elvágjuk. Ha a vágási felület már csak egy kicsit piros, akkor a serpenyőbe tesszük a velőt is, és homogénre keverjük. Kóstolással ellenőrizzük, szükség esetén utánsózzuk. Még öt percet óvatosan rotyogtatjuk. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 11682
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 13.

Ajánló

A májat érdemes egy nappal az elkészítés előtt bepácolni. Igazi gyors és erősen laktató étel, bográcsban nagyobb társaságnak is villámgyorsan elkészíthető. Soproni kékfrankos, egri bikavér vagy hasonló kaliberű masszívabb vörösbor fogyasztása javallott hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Böllérmáj Mikibácsitól
Mikibácsi 42 recept

A májételek egyik királya a velővel besűrített kapuvári böllérmáj. Gyors, egyszerű, masszív szaftja miatt főtt krumplival vagy puha kenyérrel is kiváló. Ilyenkor nyáron megkoronázhatjuk hideg kovászos ubival.

Hozzávalók

Pácolás

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek