Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majoránnás natúr marhamáj resztelt krumplival

Majoránnás natúr marhamáj resztelt krumplival
Majoránnás natúr marhamáj resztelt krumplival
46 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár hányszor megkívánunk egy klasszikus ételt, minden alkalommal sikert arat, és elhatározzuk, hogy ezt bizony gyakrabban kellene elkészíteni. Egy hosszú intézős nap után, nagyon gyorsan elkészült, és mégis "vasárnapi hangulatot" varázsolt a fáradt hazatérők örömére...

hozzávalók / 2 adag

A májhoz

A körethez

ajánlat

Céklasaláta vagy más savanyúság. (Ízlés kérdése, de mi a resztelt krumplit jó borsosan szeretjük.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A hagymát szintén kockázzuk, ez esetben nem kell nagyon apróra felvágni.
  2. A krumplit feltesszük főni, ételízesítős vízben, melyhez hozzáadjuk a zellerleveleket szárastól és a petrezselyem szárait. Készre főzzük, és míg előkészítjük a májat, hagyjuk a fűszeres vízben állni.
  3. A májat felszeleteljük (kb. 2.5 cm vastagságúra), majd a szeleteket hosszában középig bevágjuk, és széthajtjuk. Szűrőben hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk. A lisztbe ujjunkkal belemorzsoljuk a majoránnát, beledaráljuk a borsot, majd beleforgatjuk a májat. Fa vágódeszkára tesszük.
  4. A krumplit leszűrjük, eltávolítjuk a zeller- és petrezselyemszárakat. Felforrósítjuk a libazsírt, ebben fehéredésig pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a krumplit. Ha túl száraznak tűnik, akkor adunk még hozzá egy kis kacsazsírt. Közepes lángon reszteljük, sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült, beleszórjuk a durvára vágott petrezselymet.
  5. Az olajat magas hőmérsékletre hevítjük, és a májat 3-3 percig mindkét oldalán megsütjük, a közepe legyen rózsaszínű (próba!). Előmelegített tányéron tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 481
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhamáj resztelt krumplival, majoránnás máj, marhamáj burgonyával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gizi-néne
Gizi-néne Sat, 2019-03-30 22:26

Ez most komoly? A főzővízben hagyni a megfőtt burgonyát?? Ugye csak viccelnek?

Gizi-néne
Gizi-néne Tue, 2019-04-09 20:52

Felőlem, ha el akarod áztatni a krumplit. A témát részemről lezártam. Pá

Gizi-néne
Gizi-néne Wed, 2019-04-10 21:57

Bocs, nem tudtam, hogy nem lehet más a véleményem. Bizonyára már évtizedek óta főzhetsz, így jobban tudod, mint egy IGAZI éttermi szakács! Vagy a családnak mindegy, csak zaba legyen?????

1487
marhamáj 50 dkg
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
finomliszt 4 púpozott ek
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
burgonya 6 közepes db
libazsír 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1 l
zellerlevél 5 db
petrezselyem 5 szál
vöröshagyma 1 kis fej