r
Nosalty Logó

Vörösboros marharagu zöldséges kuszkusszal

NS
Vörösboros marharagu zöldséges kuszkusszal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Vörösboros marharagu

Zöldséges kuszkusz

959
Kalória
75.1g
Fehérje
55.5g
Szénhidrát
36.9g
Zsír
556.4g
Víz
205.5g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vörösboros marharagu

Zöldséges kuszkusz

Összesen 959 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vörösboros marharagu

Zöldséges kuszkusz

Összesen 3838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vörösboros marharagu

Zöldséges kuszkusz

Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    556.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3772 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    6681 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 959 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    300.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5873.4 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    3350 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4991 micro
  • β-karotin
    15089 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    26724 micro
  • Lut-zea
    4894 micro
Összesen 3838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    878 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

Vörösboros marharagu

  1. A szalonnát felkockázzuk, és egy nagyobb lábosban (legjobb egy vastagfalú vaslábos, amit később akár sütőbe is tehetünk) kisütjük a zsírját. A pörcöket kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsíron nagy lángon megkérgesítjük a nagy, rusztikus darabokra vágott, megtisztított marhahúst. Egyszerre kisebb adagot tegyünk a lábosba csak. Ami elkészült, szedjük ki egy tányérra, miközben sül a következő adag.
  3. A lábos alján maradt zsiradékra szórjuk az apróra vágott vöröshagymát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral, ami feloldja az edény aljára tapadt ízletes pörcöket.
  4. Jöhetnek bele a fűszerek: a paradicsomkonzerv, a püré, a babérlevél, kakukkfű, cukor, só, fahéj. Beledobjuk a felkarikázott sárgarépát és szárzellert is. Ha úgy ítéljük meg, egy fél pohár vizet is adhatunk hozzá.
  5. A mártásba visszatesszük a marhahúst, és alacsony lángon (éppen, hogy csak gyöngyözve forrjon) kb. 3 órán át főzzük. Alkalmas edény esetén sütőbe is tehetjük ugyanilyen körülmények között.

Zöldséges kuszkusz

  1. Vágjuk rendkívül apróra mindkét zöldséget.
  2. Futtassuk meg kevés olívaolajon. Sózzuk.
  3. Hozzákeverjük a kész kuszkuszt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 180 p

Szüleim érkeztek haza külföldi nyaralásból, valami tartalmas étellel szerettem volna őket meglepni. Ez a francia ihletésű ragu jutott elsőnek eszembe.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek