r
Nosalty Logó

Vörösboros marharagu zöldséges kuszkusszal

NS
Vörösboros marharagu zöldséges kuszkusszal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Vörösboros marharagu

Zöldséges kuszkusz

959
Kalória
75.1g
Fehérje
55.5g
Szénhidrát
36.9g
Zsír
556.4g
Víz
205.5g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vörösboros marharagu

Zöldséges kuszkusz

Összesen 959 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vörösboros marharagu

Zöldséges kuszkusz

Összesen 3838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Vörösboros marharagu

Zöldséges kuszkusz

Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    556.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3772 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    6681 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 959 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    300.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5873.4 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    3350 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4991 micro
  • β-karotin
    15089 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    26724 micro
  • Lut-zea
    4894 micro
Összesen 3838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    878 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

Vörösboros marharagu

  1. A szalonnát felkockázzuk, és egy nagyobb lábosban (legjobb egy vastagfalú vaslábos, amit később akár sütőbe is tehetünk) kisütjük a zsírját. A pörcöket kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsíron nagy lángon megkérgesítjük a nagy, rusztikus darabokra vágott, megtisztított marhahúst. Egyszerre kisebb adagot tegyünk a lábosba csak. Ami elkészült, szedjük ki egy tányérra, miközben sül a következő adag.
  3. A lábos alján maradt zsiradékra szórjuk az apróra vágott vöröshagymát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral, ami feloldja az edény aljára tapadt ízletes pörcöket.
  4. Jöhetnek bele a fűszerek: a paradicsomkonzerv, a püré, a babérlevél, kakukkfű, cukor, só, fahéj. Beledobjuk a felkarikázott sárgarépát és szárzellert is. Ha úgy ítéljük meg, egy fél pohár vizet is adhatunk hozzá.
  5. A mártásba visszatesszük a marhahúst, és alacsony lángon (éppen, hogy csak gyöngyözve forrjon) kb. 3 órán át főzzük. Alkalmas edény esetén sütőbe is tehetjük ugyanilyen körülmények között.

Zöldséges kuszkusz

  1. Vágjuk rendkívül apróra mindkét zöldséget.
  2. Futtassuk meg kevés olívaolajon. Sózzuk.
  3. Hozzákeverjük a kész kuszkuszt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 180 p

Szüleim érkeztek haza külföldi nyaralásból, valami tartalmas étellel szerettem volna őket meglepni. Ez a francia ihletésű ragu jutott elsőnek eszembe.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...