r
Nosalty Logó

Rozsdáshús 3. -puliszkával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rozsdáshús 3. -puliszkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 384 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4291.1 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2372 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 2309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúhúst szeletekre vágjuk, és mindkét oldalán könnyedén kiklopfoljuk.
  2. Nagyobb serpenyőben, felforrósított olajban hirtelen elősütjük.
  3. Hagymákat szeletekre vágjuk (kockázzuk), és a színét változtatott húsra szórjuk, amit rögtön utána erőteljesen borsozunk, sózunk, óvatosan összekavarjuk, és lefedjük. Így pároljuk míg saját levét elfővi. Feltöltjük kevés vízzel és tovább főzzük míg ez is leapad(kb. 30 perc).
  4. 2 dl bort öntünk alá, és tovább pároljuk, néha újra felöntjük vízzel
  5. Amikor a hagyma jó zamatossá párolódott, a hús megpuhult -finom, sűrű mártássá hagyjuk elfőni a levét
  6. A hússzeleteket egymásra halmozva óvatosan a serpenyő egyik oldalán, a mártásba simára keverjük a mustárt, és éppen csak felrotyogtatjuk (kavarhatunk beleaprított petrezselyemlevelet is).
  7. A puliszkát vízzel kiöblített formákba osztjuk (vagy csak úgy, ahogyan szoktuk) húsos mártással körbeöntjük, és ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6111
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiam ovitársától pár éve kellett elváljon, mégis a kapcsolat köztük és mi szülők között is jó maradt. Nála láttam meg egy alkalommal egyik kedvenc szakácskönyvében, s már az én konyhámon is készül azóta borjúhús :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!