r
Nosalty Logó

Vörösbársony karácsonyfagömb-torta tojáslikőrös krémmel

Picipiros
Vörösbársony karácsonyfagömb-torta tojáslikőrös krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

2085
Kalória
27.4g
Fehérje
268.5g
Szénhidrátok
98g
Zsír
156.6g
Víz
215.2g
Koleszterin
3.5g
Rost
200.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 2085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 12518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 2085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    587.8 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8354.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1763 mg
  • Nátrium
    4455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1611 g
  • Cukor
    1202 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    939.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 12518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához egy tálban a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót elkeverjük, egy másik edényben az írót, az olajat, vanília aromát, ételfestéket. A száraz alapanyagokhoz kanalanként hozzáadjuk a nedveseket és minden alkalommal jól elkeverjük, míg a végén szép, csomómentes nem lesz.
  2. Egy félgömb alakú tortaformát kibélelünk, majd beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, légkeverés mellett 160 C-on kb. 30-40 percig sütjük, tűpróbáig. Ezután a formában hagyjuk hűvös helyen teljesen kihűlni.
  3. A piskótát óvatosan kiborítjuk a formából, majd lapjában egy éles késsel három részre vágjuk. Jó vastagon megkenjük krémmel a lapok között, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát úgy, hogy sima legyen a felülete.

Krém

  1. A krémhez a cukrászhabot felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojáslikőrt, a mascarponét és a bourbon vaníliát. 30 percig hűtőben tároljuk.

Bevonat

  1. A piros fondantot porcukros szilikon lapon kör alakban kinyújtjuk, majd a szilikonról finoman a félgömb piskótánkra borítjuk. A fondant széleit a gömb aljához nyomkodjuk ügyelve rá, hogy a felület ne legyen ráncos a piskótán, az alján kilógó részeket pedig körben levágjuk. Fondant simító lappal addig simítgatjuk a tortánkat, amíg a felülete szép egyenletes nem lesz.
  2. A fehér fondantot kinyújtjuk, majd a nyomókorongokkal kis hópihéket szaggatunk ki belőle és a tortára simítjuk őket. A maradék fondantból a torta tetejére fogantyút formázunk és egy szalagot átfűzünk rajta. Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtőben hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...