r
Nosalty Logó

Bársony torta Debmo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Bársony torta Debmo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1064 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8516 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 348 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1064 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    499.3 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    927.2 g
  • Cukor
    643 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 8516 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 348 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett (én robotgéppel oldottam meg) egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, így egy krémes állagú tésztát kapunk.
  2. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a tejfölben elkevert színezőt, majd a vanília aromát.
  3. Amikor ezzel megvagyunk átváltunk fakanalas (kézi) keverésre, és óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet és a sütőport, majd amikor a tésztánk már egynemű, akkor az ecetben felfuttatott szódabikarbónát.
  4. A keveréket kivajazott tortaformába öntjük, és megsütjük.
  5. Amíg a tészta sül, addig ki lehet keverni a krémet. A mascarponét a vajkrémmel és a tejföllel, valamint a vaníliával, a citromlével és a procukorral habosra keverjük, majd a végén hozzáadjuk a habfixálót.
  6. Ezután felverjük a tejszínt, és lágyan a krémhez keverjük.
  7. A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk, majd a két lapot megkenjük a krém felével. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, és tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 27470
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Ajánló

Azért nem neveztem meg a recept nevénél a vörös színt, hiszen tulajdonképpen bármilyen színű lehet. A vörös ebben az esetben megállja a helyét, valójában a név utal arra, hogy ez egy külön tészta-kategória. A merészebbek nyugodtan próbálkozzanak különféle színekkel.  A mennyiség valójában ismét 16 főre való, mi 8-an pontosan csak a felét tudtuk megenni. Elég tömény, de istenien finom sütemény. Elég kiadós.

Receptkategóriák

A lányom nagyon szereti a vörösbársony tortát, így egy családi születésnap alkalmából elkészítettem. Nagyon sokféle recept található a neten ezt a tortát illetően, de nekem ez vált be a legjobban. Több helyen olvastam, hogy a kikevert tésztából egyenként sütik ki a három lapot, szerintem teljesen felesleges küszködni vele.

Hozzászólások (11)

Eleison

Kedves Debmo Miért kell az ecetben a szódabikarbónát felfuttatni? Nem elég csak szimplán a szódabikarbóna ecet nélkül? (Mert ugye ezt a kombót használom, de tisztításhoz:)

mjudti

én úgy tudom, és azt tapasztaltam más receptekben is, hogy a szódabikarbóna mellé általában tesznek vmi savasat. felt. ez indítja be a folyamatokat...

Debmo

Köszönöm a hozzászólásokat, és köszönöm a választ is mjudti. Meg kell valljam ?szintén, hogy fogalmam sincs, hogy miért így kell csinálni az ecet-szódabikarbóna variációt, de mivel minden hasonló jelleg? süteménybe, amit így készít az ember ugyan ilyen módon kell használni ezeket a hozzávalókat. Biztos igazad van mjudti, valószín?leg kémiai reakció el?idézése a cél. Egy biztos: m?ködés és finom :) Üdv

Törölt felhasználó

Nagyon jol nez ki ez a torta,minden elismeresem. Az ecet+szodabikarbona temahoz csak annyit szeretnek hozzafuzni, hogy azert kell mert ettol fujodik fel szepen a teszta es nem engedi kifutni a tepsibol. amugy en ecet helyett frissen facsart citromlevet hasznalok es az is bevalt...bocsanat, hogy keretlenul szoltam bele a temaba.

Debmo

Szia Edinazsofi! Az nekem is megvolt, hogy ez a keverék indítja be a tésztába a leveg?képz?dést, hogy ett?l fújódik fel, csak az a kérdés, hogy miért kell összekeverni és nem külön adagolni a tésztához? Egyébként köszi a hozzászólást, a citromlé jó ötlet, f?leg ha teljesen helyettesíteni tudja az ecetet. Jó sütögetést, szép napot!

Törölt felhasználó

Kedves Debmo! Tegnap elkészítettem a recepted szerint ezt a nagyon mutatós finomságot. El?ször azt gondoltam a sok hozzávaló láttán, hogy bonyolult lesz, de a világon a legegyszer?bb tészta. Én három lapot sütöttem, mert még félbe vágni is m?vészet nekem, nem még háromba! Mivel a süt?por és a szódabikarbóna folyamatosan dolgoztak, az els? lap kell? vastagságú, a másik kett? túl vastag lett, de nem rontott az élvezeti értéken. Gratulálok ehhez az egyszer? és nagyon-nagyon finom recepthez! Biztos vagyok benne, hogy s?r? vendég lesz nálunk "Red Velvet". :) Megyek is, gyorsan eszek bel?le, mert ránéztem a képre és megkívántam.

Debmo

Kedves Kukelan! Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, nálunk is nagy kedvenc, f?leg a lányom szereti nagyon. Nekem azért jön be, mert valóban nagyon kiadós és még sosem kellett azon szégyenkeznem, hogy nincs elég bel?le. Id?közben rájöttem az ecet-szódabikarbóna keverék lényegére is: a kett? összekeverve szén-dioxidot termel, amely gázként növeszti a süteményt és közben laza szerkezet keletkezik. Enélkül sulykos lenne a tészta. ( A minap láttam Öveges prof. el?adását, onnan lettem ilyen kis okoska :) ) Szóval jó étvágyát és remélem még sokszor elkészíted. Bár a mascarpone nem a legolcsóbb krém-alapanyag, de azért megéri rááldozni. További szép napot, üdv.

sziszi01

Szia! Köszi a receptet! Ez volt a hétvégi ünnepi torta, nagyon ízlett az egész családnak. Nagyon mutatós és tényleg kiadós !:-) Sziszi

Debmo

Hello Sziszi! Igazán nagyon örülök, hogy ízlett a torta. Az ünnepeltnek sok boldogságot, Neked további jó sütögetést. Szép napot. Üdv: Debmo

Cica1967

Kedves Debmo! Remek a recept, így remek lett a torta is, a férjem 4o. szülinapjára! Sok receptet megnéztem, meg videókat is... 9O%-ban a tiednél maradtam. A krémen picit variáltam, vajkrém helyett vajat használtam, tejszínb?l 2dl helyett 4dl-t, porcukorból csak 2OOgr-ot. Nagyon finom, különleges ízvilágú torta lett, mindenki dicsérte és faggatott róla. Köszönöm, hogy megosztottad! Egyetlen gondom volt, hogy nem igazán lett vörös, de majd legközelebb más, természetes étel festéket használok és kipróbálom kakaópor nélkül /tudom nálad ez nincs a receptben, ezt más receptb?l merítettem/.Márti

Debmo

Kedves Márti! Örülök, hogy tetszett a recept és valóban akkor lesz a tied, ha a saját ízlésed szerint készíted. Gyanítom, hogy a tészta azért nem lett elég vörös, mert eleve a kakaó sötétít rajta (én az nem tenném bele), meg nem mindegyik fajta színez? elég jó. Persze lehet természetes színez?ket használni, de én azért nem vagyok ennyire m?ellenes. Annyi minden mérgez bennünket, nem ebbe a kevéske színez?be fogunk belerokkanni. Szó mi szó: örülök, hogy egyébként tetszett a tortám, remélem máskor is elkészíted. Üdv, szép napot :)

Cica1967

Szia! Ez is természetes színez? volt, Dr. Oetker /paprika kivonat-red/, itt Angliában ezt találtam amikor keresgéltem. Na de mikor a díszítéshez kerestem dolgokat, bele szaladtam egy por formátumú színez?be egy cukrászati kellékes szer?nél, na annak csoda szép élénk piros színe van, nem tudom mib?l van, de majd megnézem, viszont csoda szép, azzal szórtam meg a krémet díszítéskor. Szívesen megmutatnám neked, ha gondolod jelölj be a FB.-on, ott vannak fent képek róla: Márta Aradiné Gulyás néven találsz meg. Általában Én sem szeretem a mesterséges adalékokat, de úgy gondolom évente 1x használva, ekkora mennyiségt?l nem lehet bajunk. A kakaó porra én is gondoltam, viszont több receptben így szerepel és nekem tetszett ez a verzió is, hát több receptb?l ötvöztem a tortát. Majd még próbálkozom a Red Velvet tökéletesítésével... :) A Torta királyt c. m?sort sokat néztem még otthon, Body céklával színezi ezt a tésztát. További sikereket Neked!

Törölt felhasználó

Szia! Tegnap megsütöttem, fantasztikus sikere volt. Sok receptet megnéztem, de a Tiéd nyerte el a tetszésem, semmit nem változtattam rajta. köszönöm szépen! Ági

Debmo

Szia Ági! Én pedig köszönöm, hogy elkészítetted és tetszett és ezt megosztottad velem. Köszönöm és további jó f?zést-sütést. Szép napot :)

Törölt felhasználó

Kedves Debmo! Nagyon tetszik a recepted, és túl azon,hogy elmentettem - most készülök megcsinálni - de...RETTEGEK!!! - :) mint minden újtól,amit még nem próbáltam! Ma van a lányom névnapja - és már régóta szeretné megkóstolni ezt a sütit,én meg arra gondoltam,meglepném vele. Fontos kérdés: ez a tésztamennyiség kapcsos - hagyományos (normál méret?) tortaformára van, avagy tepsire? Válaszodat el?re is köszönöm!!! ja,még annyit (még annyit,hogy mivel nálunk most van "hóvége" anyagilag, így én kókuszos krémmel terveztem. Valami fehéret kerestem mindenképp,mert úgy gondolom,hogy ehhez a gyönyör? vörös tésztához az illik a legjobban, így lenne a legmutatósabb. (id?közben megtaláltam,hogy tortaformát írtál - bár még így is eléggé aggódom a megadott mennyiségek miatt!) - nem fog kifutni a formából? Elnézést az aggodalmaskodásért,de annyira izgulok,hogy már szó szerint a fülemen könyököl ki az "idegbaj" :)))) üdv - andi

Debmo

Kedves Andyca! El?ször is isten éltesse a kislányodat, talán csak nem éppen Dóra? Másodsorban: NE IZGULJ!!!! Még a végén elrontod a sütit. Nincs benne semmi ördöng?sség. Én 30 cm-es tortaformában sütöttem, az adagok arra valók, de a tepsi méreténél meg is adtam. Bár olyan krémmel csinálod, amilyennel szereted, de a süti igazán a mascarponés krémmel az igazi. Mivel a mascarpone elég drága, én arra is találtam már praktikát: jó min?ség? nagy dobozos (400g) tejfölt sz?r?ben le kell csöpögtetni 2-3 napig. Nagyon jó és nagyon hasonló mint a krémsajt. Még egy tipp: Ha nem akarsz ismeretlen vizekre evezni ezzel a tortával, akkor akár egy sima piskóta is megteszi, csak adj hozzá piros ételfestéket. Remélem tudtam segíteni és még id?ben vagyok a válasszal. Sok sikert és még 1x boldog névnapot a lánykádnak. Szép napot :)

Törölt felhasználó

Kedves Debmo! 1 hét alatt ma készítettem másodjára. Nagyon bejött a recept, sok közül ezt választottam. Jól döntöttem! Köszönöm!:-)

Debmo

Szia Marietta! Nagyon szépen köszönöm, hogy elkészítetted, és még jobban örülök, hogy tetszett is. Kedves egészségedre, szép estét kívánok :)

Bejus86

Kedves Debmo! Anyukám 50. születésnapjára kacérkodom ezzel a tortával. Nem vagyok profi, azt szeretném kérdezni, hogy ha 23 centis formában sütöm (csak akkorám van) akkor kb mennyivel osszam az általad megadott mennyiségeket? El?re is köszönöm a segítséget! Bea

Debmo

Szia Bea! Örülök, hogy el akarod készíteni, levettem az adagokat egy tojásnyival, így: 4 tojás, 24 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dl tejföl, 28 dkg liszt. A többi hozzávaló maradhat eredeti mennyiségben. A sütésnél figyelj, hogy megfelel?en átsüljön, de egyébként nem szokott vele probléma lenni. Anyukádnak nagyon boldog szülinapot, jó egészséget és hosszú, boldog életet kívánok! A sütéshez sok sikert, remélem jól fog sikerülni, majd írj, hogyan sikerült :) Szép napot!

Bejus86

Kedves Debmo! Köszönöm az eddigi segítségedet, kisebb nagyobb bökken?kkel, de h?t?be került a betöltött torta. Nem lett ilyen szép élénk szín?, kicsit megégett az alja (régi fajta gázsüt?ben sült) és úgy nézett ki mint egy vulkán :) De kicsit megkapargattam az alját is meg a tetejét is, így elfogadható. Látszik, hogy amat?r készítette :) A díszítés holnapra marad, gondolkodtam fondant bevonaton, de több helyen olvastam (talán itt nálad is) hogy a tejszín és a fondant nem jönnek ki túl jól, így ezt gyorsan napoltam. Arra gondoltam, hogy csoki pasztillával, apró csokidarabokkal, és cukorgyönggyel díszíteném. Ezek szerinted hogy fogják bírni a krémet? Elég messzire fogjuk szállítani, kb 3 órát fog autóban utazni, és kicsit tartok t?le, hogy a krémt?l ezek is megolvadnak, vagy nem is tudom. Meglepi lesz, vagyis jó lenne már készen vinni, de ha nem bírnak ki hosszú id?t, akkor megpróbálom ott díszíteni majd.

Debmo

Szia Bea! Örülök, hogy sikerült elkészíteni, ezek szerint az adagok megfelel?ek voltak. Sajnos a gázsüt?vel az a probléma, hogy nem süt egyenletesen, nagyon el kell találni a h?mérsékletet. Az én süt?m is ilyen, de kitapasztaltam már, én az ilyen sütiket - szinte minden sütit - úgy szoktam sütni, hogy el?re bemelegítem, majd ha beraktam a tésztát kb. még öt percig megy nagy fokozaton, aztán visszaveszem a h?mérsékletet legalább a felére, ha nem az egyharmadára. Így elég jól megel?zhet?, hogy a tészta kipúposodjon. A díszítéssel kapcsolatosan: mivel a krém is tejszínes ajánlom a díszítésnél is a tejszín használatát. Mivel elég meleg van mostanság és a szállítás sem tesz jót a tortának, úgyhogy én azt tanácsolnám, hogy inkább vidd magaddal a kellékeket és egy eldugott helyen ott díszítsd fel. Az ötlet jó, hogy pasztillák és gyöngyök, de fél?, hogy az úton megolvadnának, és akkor te bánnád a legjobban, hogy el?re feldíszítetted. Persze ez az én véleményem, a döntés a tiéd :) Arról nem is beszélve, hogy ha véletlenül az úton kicsit elcsúsznak a torta szintjei, akkor van még rá lehet?ség, hogy kiegyengesd. Remélem jól fog sikerülni a meglepid és még egyszer nagyon boldog szülinapot kívánok édesanyádnak. Bízom benne, hogy tudtam segíteni, további szép napot neked!

Mabel

Kedves Debmo! Pénteken lesz a párom születésnapja és sok válogatás után emellé a torta mellé tettem le a voksom. Mivel még életemben nem csináltam ilyet, én is kell?képpen rettegek:), de igazából az ecetben felfuttatott szódabikarbónával kapcsolatban. Azt írtad, amikor minden össze van keverve, akkor kell beleönteni. A kérdésem az lenne, hogy közvetlen a beleöntés el?tt kell elkeverni a szódabikarbónát az ecettel? El?re is köszönöm a választ.

Debmo

Kedves Mabel! Jól gondolod, az ecetes szódabikarbónát csak a tésztába öntés el?tt kell összekeverni. Egyébként nem nagy ördöng?sség, remélem jól fog sikerülni. Még egy ötlet: Ha spórolni akarsz, akkor a mascarpone helyett használj jó min?ség? (min: 25 %-os) tejfölt. Egy nappal a krém elkészítése el?tt önts bele egy konyharuhával kibélelt sz?r?be és hagyd egy napig kicsöpögni a savót. Aztán ugyan az a felhasználási mód, mint a mascarponénél, de ebben az esetben már nem kell a krémhez plusz tejföl. Sok sikert és boldog szülinapot a párodnak. Szép napot :)

Mabel

Kedves Debmo! Köszönöm szépen a választ és a takarékossági tippet. (Azzal már elkéstem) Mert most indul a menet.:)) Köszönöm még a jókívánságod is. Neked is minden jót.! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Elképesztő külsejű kenyeret sütöttünk lila édesburgonyából

"Lila kenyér, ami egészséges? Ugyan már!" - gondoltam magamban, aztán kicsit utánamentem a dolognak, és kiderült, hogy van benne igazság. Az 'ube' (magyarul lila édesburgonya) egy népszerű alapanyag Ázsiában nemcsak a színe, hanem jótékony hatásai miatt is. Tele van A- és C-vitaminnal, antociánnal, ami egyúttal egy erős antioxidáns is, ja, és Instagramon is jól mutat! Ideje tehát mostantól több lila kenyeret fogyasztani!

Réthly Dávid

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.