Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós málnás nyuszis torta

Mogyorós málnás nyuszis torta
Mogyorós málnás nyuszis torta
95 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamarosan húsvét, de nem késtünk le semmiről, jöhetnek az előkészületek. :-) Dekor, tojásfestés és persze sütés-főzés. Mivel van még bőven időnk, úgy döntöttem, időben készítek én is egy húsvéti receptet, hogy ha megtetszik, el tudjátok készíteni. Íme itt egy nyuszis torta kicsiknek és nagyoknak. :-)

A tortát a tojáslikőrös hab teszi igazán különlegessé, de ha gyerekek is esznek a tortából, akkor a tojáslikőrt hagyjuk ki.

A torta egyszerű nyuszis keksz dekorja is igazi finomság az apróságoknak, nálunk utánpótlásra szorult, hogy egyáltalán tudjak mivel dekorálni. :-)))

hozzávalók / 10 adag

A nyuszis kekszhez

A tésztához

A málnakompóthoz

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Kekszek elkészítése: A tojást a cukorral kézi habverővel verjük fel, adjuk hozzá a lisztet, a puha vajdarabkákat, és gyúrjunk egynemű tésztát.

  2. Liszten nyújtsuk fél cm vastagra, szúrjunk ki belőle legalább 1o-12 nyuszifigurát.

  3. Előmelegített sütőben 1o perc alatt süssük aranybarnára őket. Hagyjuk jól kihűlni, majd dekoráljuk nyuszisra :-) a fondanttal.

  4. Tortalap: A cukrot a vajjal keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat egyenként. A lisztet, mogyorót, csokit, sütőport vegyítsük alaposan össze, és keverjük a tojásos masszához.

  5. Sütési idő előmelegített sütőben: 45 perc.

  6. Málnakompót: A málnát a cukorral és 1 dl vízzel főzzük fel. A pudingport hideg vízzel keverjük csomómentesre, és sűrítsük be vele a kompótot.

  7. Hab: 3 dl habtejszínt verjünk 2 csomag habfixálóval és 1 vaníliás cukorral habbá.

  8. Torta rétegelése: mogyorós tészta, málnakompót, tejszínhab, tojáslikőr, dekoráció nyuszikkal és málnával.


  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 563
elküldve: 4
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes mogyorótorta, málnatorta tejszínhabbal, habos málnás torta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aprószulák
Aprószulák Mon, 2014-02-10 10:28

Szia szanten!

A nyuszikat meg málnákat csak belenyomtad a habba és úgy megálltak?

Veronika

receptlounge
szanten / receptlounge Thu, 2013-03-21 14:31

Torma, köszönöm :-) Kellemes húsvéti ünnepeket neked is, Hány fokban van szerencsétek ünnepelni ??? :-))))

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-03-22 01:47

Napos-viharos, 30 fok körüli az idő....ma itt 55% a páratartalom, de gyakran 80-90 is...forró, párás idő itt olyan, mint egy szauna ;) sokszor kiszámíthatatlan, mint mindenhol manapság... Már talán sehol sincsenek igazi évszakok, amit hiányolok. A Húsvét ettől még szép lesz!!! Üdv, T:)

753
tojás 1 db
cukor 100 g
finomliszt 250 g
vaj 100 g
cukorfondant 20 dkg
tojás 4 db
vaj 50 g
cukor 175 g
finomliszt 30 g
törökmogyoró 200 g
étcsokoládé 100 g
sütőpor 0.5 csomag
málna 200 g
cukor 6 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 1 dl
tojáslikőr 10 ml
habtejszín 3 dl
habfixáló 2 csomag
vaníliás cukor 1 csomag