r
Nosalty Logó

Vörös tonhal kerti fűszerekkel, vajas újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vörös tonhal kerti fűszerekkel, vajas újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1667 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tonhalszeleteket frissen őrölt borssal meghintjük,kevéske olívaolajjal meglocsoljuk, hűtőbe tesszük.
  2. Azsályaleveleket, mentaleveleket, kakukkfüvet (leveleit lemorzsolva), kapribogyót apróra vágjuk, majd egy csavarintásnyi citromlével, frissen őrölt rózsaborssal, kevéske chilivel, sóval ízesítjük és annyi olívaolajat adunk hozzá, hogy sűrű, amolyan pesto-szerű krémet kapjunk. Ezt is hűtőbe tesszük.
  3. Ezután elkészítjük a burgonyát: héjukat kissé megkapargatva tisztítjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, félbevágjuk, majd serpenyőben olvasztott vajon átforgatjuk-kissé megpirítjuk. Ha sós vajat használunk (azzal nagyon finom!), nem nagyon kell sózni, egyébként ízlés szerint sózzuk.
  4. A halszeleteket kevés olajon forró serpenyőben, nagy lángon, oldalanként pontosan 1-1 percig sütjük. Ennyi idő bőven elég neki, a belseje szép rózsaszín és szaftos marad.
  5. Tálaláskor a zöldfűszeres "mártásból" kanalazunk rá.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18995
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Ajánló

Egy pohár száraz fehérbor. A tányér harmóniáját kontrasztos körettel-mártással érhetjük el. A tonhal semleges ízvilágához remekül passzolnak a friss, markáns, citrusos vagy csípős fűszernövények, olyan köretek, mint a spárga, a zöldbab, édeskömény, vajban pirítva vagy gratinírozva, dominánsabb ízű mártások, a lehetőségeknek csak a fantáziánk vagy a szezonalitás szab határt. Ilyenkor tavasszal-nyáron ott sorakozik a zsálya, a menta, a kakukkfű stb. a kertemben, lassan már kinövik a ládát. :) És mivel újkrumpli-szezon van, ezt a fogást gondoltam ki ma estére a hűtőben pihenő két szelet friss tonhalam mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pofonegyszerű, viszont különleges, könnyed ebéd/ vacsora, vagy meleg előétel. A friss tonhal köszönőviszonyban sincs dobozba zárt testvérével, ami - főleg, ha rossz minőségűt fogunk ki, illetve a sós vízben konzervált - leginkább a fűrészporra emlékeztet. A friss tonhal  ellenben olyan nagyszerű alapanyag, mint a marhahús. Omlós, szaftos...már, ha jól készítjük el. Süthetjük borskéregben, vagy csak simán önmagában. Nem kell neki semmi cécó, hozza önmagát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...