Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegetáriánusan töltött sütőtök

Vegetáriánusan töltött sütőtök
Vegetáriánusan töltött sütőtök
120 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütőtök szezonra tekintettel, ha otthon nincs a hűtőben hús. A tölteni kívánt zöldségek tárháza óriási, a sütőtök mellett a piros pritaminpaprika abszolút nyerő volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst egy picit megpirítjuk, sózzuk és majdnem kétszeres mennyiségű víz felhasználásával elkészítjük. Közben a spenótot megfonnyasztjuk és puhítjuk, amíg a leve elforr. A kész rizst és a spenótot összekeverjük.
  2. Olívaolajat hevítünk, beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a gombát, kis rotyogás után a fokhagymát, a zellert. Fűszerezzük zsályával, kakukkfűvel, sóval. Addig főzzük az egyveleget, amíg a lé el nem forr, és utána egy kicsit még megpirítjuk. A legvégén hozzáadjuk a kukoricát és a babot (konzervek), 3 perc főzés után kész is.
  3. A spenótos rizst összekeverjük az előbbivel, teszünk bele apróra vágott pekándiót (vagy a kedvenc magjaink keverékét akár).
  4. A sütőtök tetejét levágjuk (illetve a tölteni kívánt egyéb zöldségek tetejét), kiemeljük a közepéből a magokat, illetve annyi sütőtökhúst, amennyit tudunk. Felaprózzuk és hozzákeverjük a rizses egyveleghez. Olívaolajjal kikenjük a sütőtök belsejét, és úgy töltjük bele a zöldséges rizst, majd a tetejét visszahelyezzük és betesszük a sütőbe kb. másfél órára.
  5. Amennyiben nagyobbak a tökök, akkor a tetejüket ne tegyük vissza, csak tegyük a tepsibe azokat is, viszont ebben az esetben alufóliával takarjuk be a rizses egyveleget. Több kisebb sütőtököt használjunk, úgy tudjuk tálalni mindenkinek.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 422
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges rizzsel töltött tök, töltött sütőtök, zöldséggel töltött tök

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

602
basmati rizs 200 g
víz 400 ml
spenót 400 g
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
gomba 300 g
fokhagyma 4 gerezd
zeller 80 g
zsálya 2 teáskanál
kakukkfű 2 teáskanál
csemegekukorica 150 g
vörösbab 200 g
pekándió 30 g
sütőtök 0.5 kg
0 ízlés szerint