r
Nosalty Logó

Vegán spenótos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty vegán
Vegán spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Paradicsomos ragu

Vegán besamel

Spenótos lasagnetészta

Összeállítás

Összesen 903 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Paradicsomos ragu

Vegán besamel

Spenótos lasagnetészta

Összeállítás

Összesen 5416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Paradicsomos ragu

Vegán besamel

Spenótos lasagnetészta

Összeállítás

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2677.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    4275 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    4547 micro
Összesen 903 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    232.6 g

Zsír

  • Összesen
    249 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16065.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    2583 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1062 mg
  • Foszfor
    3473 mg
  • Nátrium
    8577 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1200 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1217 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    25647 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69476 micro
  • Lut-zea
    27285 micro
Összesen 5416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1732 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Paradicsomos ragu

Vegán besamel

Spenótos lasagnetészta

Összeállítás

Elkészítés

Paradicsomos ragu

  1. A szárított szójagranulátumot öntsük fel meleg vízzel, kavarjuk át, majd szűrjük le. Öntsük fel újra vízzel, hagyjuk megduzzadni, ezután szűrjük le ismét.
  2. A finomra vágott vöröshagymát, zellerszárt és sárgarépát pároljuk le a forró olívaolajon.
  3. Adjuk hozzá a szóját és a fokhagymát, majd pirítsuk össze a ragu alapját.
  4. Öntsük fel a passzírozott paradicsommal és a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk. Alaplé helyett felhúzhatjuk vízzel és még paradicsommal is.
  5. Főzzük fedő alatt 1 órán keresztül, amíg besűrűsödik a ragu.

Vegán besamel

  1. Olvasszuk meg a margarint, majd szórjuk bele a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, illetve fűszerezzük kis szerecsendióval is. Pirítsuk meg kissé a lisztet, de figyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg.
  2. Több lépésben adjuk hozzá a szójaitalt, közben folyamatosan kavargassuk habverővel, hogy csomómentes legyen, és hogy ne égjen le.
  3. Főzzük pár percig a besamelt, amíg besűrűsödik.

Spenótos lasagnetészta

  1. Ehhez a tésztához leveles spenótot használtunk, amit megpároltunk, és enyhén összevágtunk. A levét papírtörlőn lecsepegtettük. Használhatunk mirelit leveles spenótot is, de abból is mindenképp facsarjunk ki annyi vizet, amennyit lehet.
  2. Szórjuk bele egy tálba a lisztet, adjunk hozzá egy kevés sót és a spenótot.
  3. Öntsünk hozzá egy kevés vizet, majd kezdjük el összegyúrni. Ha túl száraznak találnánk, adjunk hozzá apránként vizet. Ha túl ragacsos lenne, akkor pedig lisztet, amíg egy jól gyúrható tésztát kapunk.
  4. Miután összeállt a tészta, takarjuk le, és hagyjuk pihenni legalább fél órát.
  5. Lisztezzük ki alaposan a gyúródeszkát, és a tésztára is szórjunk. Nyújtsuk ki nagyjából 1mm vastagságúra, majd vágjuk fel lapokra a tésztát.
  6. Ha egymásra helyezzük a lapokat, akkor alaposan lisztezzük meg őket, hogy ne ragadjanak össze. 2-3 lapnál többet ne rakjunk egymásra.

Összeállítás

  1. A tepsi alját kenjük ki egy kevés raguval, amire tegyük rá az első réteg lasagnelapot. Jöhet rá egy adag ragu, majd besamel. Folytassuk a rétegezést, közben szórjuk bele a vegán mozzarellát, és a pestóval is locsoljuk meg gazdagon.
  2. Fedjük le tésztával a lasagnét, és végül besamellel fejezzük be a rétegezést. Szórjuk meg vegán parmezánnal a tetejét.
  3. Helyezzük 180°C-os sütőbe, ahol nagyjából 40-45 perc alatt készre is fog sülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 5834
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 09.

Receptkategóriák

Vegán spenótos lasagne
Nosalty vegán 137 recept

A lasagne egy tipikus hétvégi családi fogás, hisz nem éppen negyed óra összedobni. Ez a recept viszont a klasszikus bolognai kicsit gyorsabb verziójával operál, nem kell hosszú órákon át főzni a ragut, ez viszont nem változtat a végeredményen, meglepően finom így is! A teljes receptet itt találod!

Hozzávalók

Paradicsomos ragu

Vegán besamel

Spenótos lasagnetészta

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!