r
Nosalty Logó

Lasagne házi tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lasagne házi tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

Rétegezéshez

Összesen 1107 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

Rétegezéshez

Összesen 4428 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

Rétegezéshez

Összesen 146 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    693 micro
  • β-karotin
    2628 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    29922 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1107 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.1 g

Zsír

  • Összesen
    219.7 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9475.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    2962 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    3122 mg
  • Nátrium
    2567 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2489 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    2773 micro
  • β-karotin
    10511 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    119688 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 4428 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3936 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

Rétegezéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztát akár napokkal előtte is el lehet készíteni, de aznap is tökéletes. Tehát először is a tésztát összegyúrjuk, 10 percet letakarva pihentetjük, majd papír vékonyságúra nyújtjuk. (Nekem még nincs tészta nyújtóm, így maradt a sodrófa.) Olyan vékonyra nyújtsuk, hogyha az újságot alá rakjuk, szinte látszódjanak a betűk. Majd 10x15 cm kockákra vágjuk. De igazából teljesen mindegy, mert úgysem fog látszódni. Illetve a tésztáknak az edényben nem kell összeérnie, mert úgy is megdagad, az sem baj, ha egyes sorokban 2-3 cm helyre nem is jut tészta, hiszen úgy is réteges! Egy tiszta abroszon vagy konyharuhán hagyjuk szikkadni. Addig elkészítjük a ragut.
  2. Megpucoljuk és apróra vágjuk a fokhagymát, vöröshagymát, répákat és a gombát.
  3. Egy fazékban olajat hevítünk, majd üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, felkockázott répákat, és egy felesnyi pohárka vízzel felöntjük. Megvárjuk míg a lé elpárolog, és az egészet lepirítjuk. Akkor kész, ha már a sárgarépától jó sárga az olajunk.
  4. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, feldarabolt gombát és a felkockázott paradicsomot. Most fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oreganóval. Amikor a paradicsom teljesen szétfőtt, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, és az egészet készre főzzük. Ha szükséges, még ízesítjük. (Nem baj, ha picit sós, mert a tésztában amúgy sincs só.) Félrerakjuk.
  5. Elkészítjük a besamelt. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra. Közben melegítsük fel a tejet, és kb. 6 dl-t öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára. Addig főzzük, amíg nem pukkadozik (mint pudingfőzésnél). Végül sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Félretesszük. A maradék tej azért kell, hogyha nagyon besűrűsödne (be is fog) állás közben, akkor tudjuk hígítani pár kanál tejjel, de hagyjunk egy dl tejet -de az sem baj, ha több- a végére.
  6. Állítsuk össze a lasagnét. Ehhez én egy 5 cm magas peremű, 34x23 cm nagyságú (füle nincs benne) jénait kivajaztam és egy bő merőkanál besamelt „szétkenünk“, erre tesszük a tésztalapokat (a tésztát SOSE főzzük meg előre), majd egy jókora merőkanál ragu, és erre jön a sajt harmada. Aztán egy újabb tésztasor, besamel, ragu és sajt. Utolsó réteg tészta, maradék besamel, ragu, sajt. Egy csepp sem vész kárba! Itt jön az egy dl maradék tej, amit a húsos fazékba beleöntünk, jól elkeverjük, hogy a maradék szaft is kijöjjön, és az egészet a besameles edénybe öntjük, ismét jól elkeverjük, és a tésztára öntjük. Megrázogatjuk, hogy mindenhova lecsurogjon a szaft.
  7. Majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 40-60 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, egy késsel megszurkáljuk, ha puha, kész is.
  8. Kitesszük a konyhapultra, várunk vele kb. 45 percet, és szépen szeletelhető!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34x23x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 75
  • 7 napos nézettség: 628
  • Össznézettség: 286820
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A story talán annyi, hogy bolti tésztából nem tudok lasagnet csinálni, igaz egyszer készítettem, kemény is maradt a tészta, el is ment a kedvem tőle! Így lett ez a verzió, azóta csak így készítem, és finomabb is!:-)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

Rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek