r
Nosalty Logó

Lasagne Provence-i módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Lasagne Provence-i módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Lasagne

Besamel

Tetejére

Összesen 1072 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Lasagne

Besamel

Tetejére

Összesen 4293 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Lasagne

Besamel

Tetejére

Összesen 204 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1072 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.8 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6994.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1993 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2695 mg
  • Nátrium
    1531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1228 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 4293 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

Lasagne

Besamel

Tetejére

Elkészítés

Lasagne

  1. A húst vékony csíkokra, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Ezután beletesszük a húst, fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a fűszerkeverékkel. Összesütjük és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk és félretesszük.

Besamel

  1. A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk. Belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön fehéredésig pirítjuk. Ezután kevergetés mellett, apránként felöntjük tejjel. Kb. 2-3 perc alatt, mártás sűrűségűre főzzük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  2. Egy akkora tepsit, vagy hőálló üvegtálat veszünk elő, amekkora a lasagne tésztánk kétszeres szélessége. Az aljára húsos ragut teszünk, erre fektetjük a spenótos tésztalapokat. A lapokat megkenjük besamel mártással, megszórjuk sajttal, Erre fektetjük a következő lapokat amire húsos ragut teszünk és megszórjuk sajttal.
  3. Erre megint lap, besamel, sajt következik. A rétegezést addig folytatjuk, ameddig van a hozzávalókból. Legfelülre húsos ragu, rá pedig besamel kerül.

Tetejére

  1. A legtetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal.
  2. 180 -os sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Ez kb. 35-40 perc. Langyosan tesszük asztalra, úgy szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 366
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Provence-i módra
Lizinka_ 587 recept

Hozzávalók

Lasagne

Besamel

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek