Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtszószos lasagne

Sajtszószos lasagne
Sajtszószos lasagne
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a különböző tésztás ételeket. A spagetti és makaróni után sorra került nálunk a lasagne is. Számos módon elkészíthető, finom és laktató étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sütés után még érdemes egy jó fél órát várnia tálalással, mert akkor lehet mutatós kockákat vágni belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A raguhoz kevés olajon pirítani kezdjük a húst. Amikor már kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket, megszórjuk ételízesítővel, és készre pároljuk. 
  2. Ha a hús és a zöldségek is kellően megpuhultak, akkor ráöntjük az előzőleg 7,5 dl vízben csomómentesre kevert carbonara port. Összeforraljuk kavargatva, s hagyjuk besűrűsödni.
  3. A sütőtál alját picike olajjal kikenjük, és lerakjuk az első sor lasagne lapot. Erre merünk egy adag ragut, majd befedjük újabb tésztalapokkal. Megint ragu, lap, majd a tetejére ragu. Fontos, hogy a legfelső réteg soha ne tészta legyen, mert mártás nélkül a durum lapok nem tudnak megpuhulni.
  4. Az összeállított lasagne tetejét megszórjuk alaposan a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél órán át sütjük. Mielőtt kivenném, meg szoktam egy hegyes villával szúrni, hogy a tészta rendesen átpuhult-e már.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 480
elküldve: 0
receptkönyvben: 151
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges lasagne, sajtos lasagne, olasz húsos rakott tészta sajtszósszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RLilla
RLilla Tue, 2013-03-12 18:25

A carbonara szósz eredeti receptjében (legalábbis amit én ismerek) vagy 6 tojás,tej/tejszín és sacc 45 perc előkészület van. szeretem magam előkészíteni/elkészíteni az ételekhez a megfelelő anyagokat,de ha időt/pénzt/energiát lehet vele spórolni,hát miért ne?

boxerbaba
boxerbaba Sat, 2013-02-02 12:12

Kedves Siklitimi!
A szószportól függetlenül baromi gusztusosan néz ki a lasagne-d,összefutott a nyál a számban ! El kell készítenem!!! Köszi a receptet! Üdv.: Edi

Joan
Joan Sat, 2012-06-09 05:06

Carbonara szószpor egy receptoldalon? Szerintem nem annyira bonyolult valódi szószt készíteni műanyagok nélkül... Ezzel etetni a családot... ízfokozók, csomósodástgátló, térfogatnövelő, savanyúságot szabályozó, tartósítószerek. És az egész valószínűleg tejpor egy kis keményítővel, meg aromával, esetleg fűszert is tesznek bele.

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sat, 2012-06-09 06:58

Kedves Joan!
Senki nem kényszerít téged arra, hogy ilyen port használj! Nekem ezzel kényelmes elkészíteni ezt az ételt, tehát én így csinálom. Te nyugodtan csináld magad szájíze szerint, vagy ha nem tetszik, lépj túl ezen a recepten!