r
Nosalty Logó

Vega rakott zöldbab -Rakott zöldbab 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vega rakott zöldbab -Rakott zöldbab 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    308 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6193.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1861 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1085 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3477 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    6141 micro
Összesen 2930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    31 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot hirtelen megfuttatjuk egy kevés olívaolajon, majd egy kis víz hozzáadása (frissnél kicsit több kell, fagyasztottnál akár el is hagyható, ha gyakran kevergetjük) és fűszerezés (só, bors, leheletnyi szerecsendió és kakukkfű, curry valamint fokhagymapor bátran adagolva) után puhára pároljuk. Amikor már megpuhult a bab, csak akkor adjuk hozzá a ketchupot/paradicsomot, annyit, hogy éppen csak megszínezze kicsit. Rövid ideig pirítjuk így, azután levesszük a tűzről.
  2. A zöldbabbal párhuzamosan kifőzzük a rizst is. A rizs főzővizébe kevés sót teszünk.
  3. Miután megfőttek a hozzávalók, kikenünk vajjal egy közepes tepsit vagy hőálló tálat, és kimorzsázzuk. Először egy réteg babot simítunk bele, majd egy réteg rizst, és ezt ismételjük.
  4. A tejfölt elkeverjük a tojással, és kicsit fűszerezzük: só, bors, kis curry. Ezt a keveréket öntjük rá a rétegezett babra.
  5. A rakott zöldbab tetejét egyenletesen meghintjük a reszelt sajttal. Ezután (gázsütőben) kb. 35-40 percig, vagy a sajt pirulásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 309
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 76336
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 24.

Ajánló

Tipp: Aki még dobni szeretne a zöldség-élményen, annak ajánlom, hogy tegyen néhány vékony szelet paradicsomot is a rakott ételre, mielőtt rálocsolná a tejfölös masszát. Ketchupként nekem a csípős Globus vált be, mert enyhén csípősen szeretjük ezt az ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy internetes receptböngészés során találtam még régebben, és egy-két dologgal kiegészítve adom most tovább nektek.  Azért szeretem ezt a receptet, mert amellett, hogy hús nélkül is tökéletes és laktató, nagyon olcsó, és bármikor elkészíthető, nincs évszakhoz kötve. Nem mellesleg nagyon gyorsan elkészül. Jó étvágyat hozzá! Update: Hosszabb kísérletezgetés után megszületett egy tökéletesebb verzió, tehát a receptet ennek megfelelően frissítettem. :) Remélem tetszeni fog a frissített recept!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...