r
Nosalty Logó

Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 397 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1584 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2018 micro
  • β-karotin
    9524 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 397 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5212.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4846 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    848 micro
  • α-karotin
    8072 micro
  • β-karotin
    38095 micro
  • β-crypt
    11663 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1584 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    536 micro
  • β-karotin
    2528 micro
  • β-crypt
    774 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzunk ki egy sütőben is használható serpenyőt vagy sütőtálat. Az edény alját szórjuk meg 10 dkg reszelt cheddarral.
  2. Egy kisebb edényben keverjük össze a vajat, a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd alacsony lángon melegítsük össze őket.
  3. Hámozzuk meg és vágjuk vékonyra szeletekre az összes zöldséget mandolinnal vagy egy éles késsel. A zöldségszeleteket szorosan, koncentrikus körökben rétegezzük, amíg meg nem telik a serpenyő/sütőedény.
  4. Sózzuk, borsozzuk, majd a vajas keveréket egyenletesen a zöldségekre csorgatjuk. A zöldségeket megszórjuk a maradék sajttal.
  5. Fedjük le alufóliával, és addig süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak (körülbelül 35 percig). Vegyük le a fóliát, és süssük tovább, amíg a sajt enyhén megpirul (körülbelül 15 percig). Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31x24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 21260
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas
Hering András 162 recept

Nemcsak elképesztően finom, hanem szemet gyönyörködtető is! Az őszi, színes zöldségekből épített koszorú már magában is új szintre emeli a rakott zöldségfogások fogalmát, a forró, olvadt cheddar sajtbuborékai és nyúlóssága tetőzi az izgalmakat. A kakukkfüves, fokhagymás vaj pedig igazi pikantériát ad a zöldségek összesülésekor. Ünnepi köretnek vagy akár vegetáriánus főételnek is tökéletes ez az őszi egytálétel, ami alig több mint egy óra alatt elkészül, és amivel (a zöldségek tisztításán, szeletelésén és rendezésén kívül) szinte alig van dolgunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek