r
Nosalty Logó

Húsos rakott karfiol 8. - tejszínes mártással

Flóra
Húsos rakott karfiol 8. - tejszínes mártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

240
Kalória
12.8g
Fehérje
19.7g
Szénhidrát
12.6g
Zsír
178g
Víz
44.6g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    178 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1771.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    711.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    443 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
  2. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsákra szedjük. Fedő alatt forrásban lévő, sós vízben, kb. 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, a főzőlevét megtartjuk.
  3. A hagymát felkockázzuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsalékosra sütjük.
  4. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük 60 ml vízzel. Belekeverjük az ételízesítőt, és 10 percig főzzük.
  5. A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejszínnel, és 1dl vízzel a karfiol főzőlevéből. Felforraljuk, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük.
  6. A sajtot lereszeljük, a felét a mártásba vegyítjük, és kevergetve megolvasztjuk. A burgonyát felszeleteljük.
  7. Egy tűzálló tál aljára rakjuk a burgonyát, rá a karfiolt. A húst egyenletesen eloszlatjuk rajta, leöntjük a mártással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Nagyon finom, nálunk gyorsan elfogyott.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...