r
Nosalty Logó

Dupla sajtos rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Dupla sajtos rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 355 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2135 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4393 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 355 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10163.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    3603 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    3281 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2089 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    5087 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    26359 micro
  • Lut-zea
    4752 micro
Összesen 2135 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1017 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk meg és szeleteljük fel őket. A padlizsánt sózzuk le, és hagyjuk, hogy kieressze a kesernyés levét. Ez kb. 10 perc, utána mossuk le és papírtörlővel törölgessük át. A fokhagymát a kés lapos felével zúzzuk össze, és vágjuk kisebb darabokba, a vöröshagymát kockázzuk.
  2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal és tegyük félre.
  3. Egy kisebb serpenyőben melegítsünk össze 4 evőkanál olívaolajat két a gerezdnyi zúzott fokhagymával, szórjuk hozzá a kockázott vöröshagymát, és pároljuk össze vele. Ez kb. 3 perc, utána öntsük hozzá a darabolt konzerves paradicsomot, és gyakori keverés mellett főzzük össze vele úgy 8-10 percig. Kicsit sűrűsödjön össze. A vége felé adjuk hozzá a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá szárított oregánót, majd a legvégén keverjük hozzá a tépdelt bazsalikomleveleket. Keveset hagyjunk belőle a díszítéshez.
  4. Miközben rotyog a paradicsomszósz, tegyünk a tűzhelyre egy másik, nagyobb serpenyőt. Hevítsük fel, majd 3-4 szeletenként, ahogy belefér, olívaolajon pirítsuk meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon úgy 5-5 perc alatt. Egy papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat leszárítsuk róluk.
  5. Amikor elkészültünk a padlizsánsütéssel, akkor jöhet a kiolajozott tál. Ebbe fektessünk egy sor padlizsánt, öntsünk rá pár kanál paradicsomszósz, egy sor szeletelt paradicsomot, egy sor szeletelt mozzarellát, szórjuk meg reszelt parmezánnal. Ezt a folyamatot folytassuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rakottas tetejére mindenképpen parmezánszórás, a nyakába végül pedig egy felvert tojás kerüljön.
  6. Tegyük a rakott padlizsánt az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
  7. Tálalás előtt feltétlenül hagyjuk hűlni legalább 20-25 percig, ha kibírjuk, akkor akár egy órát. Melegítve akár másnap is ehetjük, akkor a legfinomabb! Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 99165
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 06.

Ajánló

Ha szaftosabban szeretjük, akkor kevés hűlés után tálalhatjuk is, ha kevésbé levesen szeretnénk enni, akkor viszont feltétlenül várjunk vele akár másnapig. Addigra magába szívja a paradicsom levét és csodálatosan lehet majd vágni is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a padlizsánt, gyermekeim viszont kevésbé. Megfogadtam hát, hogy megszerettetem velük. Készítettem padlizsánkrémet, joghurtos padlizsánt és ezt a paradicsomos rakottast. Most már jobban áll padlizsán renoméja. Jövő nyáron jöhetnek a grillezett padlizsános ételek...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Gréti! Még hül, de egész biztos vagyok benne, hogy nem most csináltam utoljára, köszönöm a receptet <3

Gréti

Jaj, ne is mondd, én is úgy ennék bel?le egy kicsikét!...egészségetekre! Gréti

Berni987

Hat nekem nagyon rossz lett! Nem szabad a padlizsánt olajban kisütni, mert nyeli az olajat. Hányingerem lett a sok olajtól. Ès így egyáltalán nem is diétás! Legközelebb süt?ben csinálom a padlizsánt, egyébként jó lenne.

Gréti

Csak pár csepp olívaolaj kell a sütéshez, amit utána lecsöpögtetünk, amikor kiszedjük egy papírtörl?re. Sajnálom, hogy neked túl olajos lett! De a süt?ben sütés jó ötlet és úgy talán egyszerre meg lehet sütni az egész padlizsánadagot és nem kell a serpeny? mellett ácsorogni, ameddig elkészül. Majd legközelebb én is kipróbálom, üdv, Gréti

Berni987

Hat en is sajnálom! Nagyon rá készültem! :) na majd legközelebb! Üdv: Berni

tizianoferro

Lehet, hogy béna kérdés, de jól értem, hogy a padlizsánt hosszabb, vékony csíkokra vágjam? S még egy kérdés, meghámozzam, héjjal együtt süssem? Köszönöm el?re is! :)

Gréti

A padlizsánt hosszában kell vékony szeletekre vágni, csak egy jó éles kés kell hozzá! Mosás után ne vágd le a száras végét, ott tudod megfogni, megtartani vágás közben. Fektetve tedd vágódeszkára, így könnyebben lehet szeletelni. Mindig csak szárig vágd be, aztán a végén egy mozdulattal metszd le az egészet (válaszd szét a szárat és a szeleteket). És természetesen héjával együtt, nehogy lehámozd, attól lesz isteni finom! Remélem, segítettem, Gréti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?